A MOL és Slovnaft étellel és itallal várja a menekülőket

Az ukrán határhoz közeli MOL-kutak és a Slovnaft is várja az üldözötteket.

Fotó: paparazza/Shutterstock

Mivel a menekülők gyakran tényleg minimális csomaggal érnek a határokra, ételt, italt és pokrócokat osztanak a töltőállomások.

Fotó: MOL, Facebook

Az ukrán határhoz közeli MOL töltőállomásokon enni- és innivalóval várják a hazájukból menekülni kényszerült embereket, és telefont is biztosít a MOL ahhoz, hogy elérjék szeretteiket. Mivel a vonatokra gyakran csak egy-egy hátizsákot tudtak magukkal vinni a menekülők, általában minimális étel és ital van náluk. Sokan ugyan autóval indultak el, de a határon feltorlódó többórás sor miatt a kocsit ott hagyták az út szélén, és gyalog folytatják tovább az útjukat.

Ezért a határmenti MOL-kutakon étel, ital és mosdó várja az Ukrajnából menekülőket, a Slovnaft töltőállomásain pedig hotdog, víz és pokróc jut azoknak, akik szükséget szenvednek, miután kijutottak a megszállt országból.

A MOL Romania nyolc ukrán határmenti töltőállomása is segíti a menekülteket. Friss élelmet és vizet osztanak nekik, valamint használhatják a kutakon található telefonokat, hogy kapcsolatba léphessenek a szeretteikkel.

Ezenkívül a MOL a hétvége folyamán három tankautónyi üzemanyagot adományozott Kárpátaljának. A 100.000 liter üzemanyag az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálat, a humanitárius szervezetek és a katasztrófaelhárítás működését segíti.

AMI MÉG ÉRDEKELHET