Takto si viete vymeniť najhoršie sedadlo v lietadle

Neoplatí sa byť v napätí počas celého letu, keď existuje lepšie riešenie. Tu je pár užitočných tipov pre prípad, že sa ocitneme na strednom sedadle medzi dvomi neznámymi.

Foto: Shutterstock

Hádam nebudeme preháňať, keď povieme, že neexistuje nepohodlnejšie sedadlo ako v strede: prebieha boj o operadlo, na toaletu vieme prejsť len pomedzi ostatných, nevidíme poriadne cez okno. Ak máme extra „šťastie”, tak naši spolucestujúci sú oveľa vyšší ako my, takže určite nám ostane málo miesta.

V takýchto prípadoch sa mnohí obzerajú po lietadle a presadnú si na prázdne miesto. Sedadlá pri uličke alebo pri okne ale ostatnú len zriedka prázdne , lebo každý by chcel sedieť práve tam.

Ale čo sa dá urobiť, keď si dostal miesto medzi dvomi neznámymi?

POMOCOU APLIKÁCIE MÔŽEME POŽIADAŤ O INFORMÁCIU O UVOĽNENÍ MIESTA

Foto: unsplash

Choďte na stránku expertflyer.com, stiahnite si aplikáciu Seat Alerts, kde si zaregistrujete svoje údaje o lete, požiadajte o upozornenie, keby niekto odriekol svoju rezerváciu a prebukujte si svoje miesto na uvoľnené.

Aplikácia je zadarmo, čiže už pri najbližšom lete môžete dostať oveľa lepšie miesto zadarmo, bez zaplatenia polovičnej sumy.

Aplikácia môže byť užitočná aj vtedy, keď cestujete s rodinou alebo väčšou spoločnosťou, ale letenky nie sú na rovnakom mieste. Ak je v lietadle miesto, ktoré sa uvoľnilo, dá sa ľahšie kombinovať. Nakoniec sa môže stať aj to, že budete sedieť v jednom rade, alebo aspoň blízko seba.

AMI MÉG ÉRDEKELHET