Nová aplikácia do áut vás upozorní, či sa na priecestie blíži vlak

Táto aplikácia je už dostupná pre stiahnutie a je kompatibilná s väčšinou modelov Škoda.

Foto: Škoda Auto

Škoda Auto v spolupráci Leo Express prináša na slovenský trh novú funkciu vo svojich vozidlách - aplikáciu Traffication.

Apka Traffication ako nový strážca bezpečnosti

Traffication je palubná aplikácia, ktorá vás aktívne upozorňuje na potenciálne nebezpečenstvá na cestách. Najnovšie, v rámci testovacej fázy, aplikácia informuje vodičov o blížiacich sa vlakoch na železničných priecestiach. Toto upozornenie je výsledkom spolupráce s Leo Express a aktuálne pokrýva trasu Bratislava – Komárno.

Cloudové riešenie pre presné varovania

Foto: Škoda auto

Aplikácia využíva cloudové úložisko, kde sa pravidelne aktualizujú pozície vlakov. Vďaka tomu môže Traffication efektívne informovať vodičov o blížiacich sa vlakoch, ktoré sa nachádzajú v okolí železničného priecestia. Varovanie je zobrazené na stredovom displeji infotainmentu a je doplnené o zreteľnú hlasovú výstrahu. Tento systém má potenciál výrazne znížiť počet nehôd na priecestiach tým, že vodičov proaktívne informuje o prichádzajúcich vlakoch.

Jednoduchá inštalácia a široká dostupnosť

Stiahnuť a nainštalovať Traffication je jednoduché. Aplikácia je dostupná cez palubné rozhranie vozidiel Škoda alebo online v obchode Škoda Connect. Po inštalácii softvér beží automaticky na pozadí a varovania sa zobrazujú na stredovom displeji, akonáhle sa vozidlo priblíži k rizikovým situáciám. Tento systém je aktívny vo všetkých súčasných modeloch Škoda.

Viac než len vlaky: komplexná ochrana

Foto: Unsplash

Okrem vlakov, Traffication varuje aj pred ďalšími nebezpečenstvami. Aplikácia zobrazuje informácie o zhoršených poveternostných podmienkach, zlej zjazdnosti, alebo dopravných nehodách. Zariadenie dokonca rozpozná, keď vozidlo nabehne do protismeru, a upozorní na to ostatných vodičov v blízkosti. Vodiči môžu navyše sami jednoduchým kliknutím nahlásiť nebezpečnú situáciu a varovať tak ostatných užívateľov aplikácie.

Aplikácia Traffication je dostupná v 32 európskych krajinách a poskytuje varovania v 23 jazykoch. Ako pri všetkých technológiách však aj tu musíte uvažovať o apke ako o doplnku, nie náhrade vašej ostražitosti, pozornosti a plnému venovaniu sa vedeniu vášho vozidla.

Foto: Unsplash / Timo Makelainen

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET