Bérelj ágyat a bécsi reptéren!

Futurisztikus ötlet.

Fotó: Zzzleepandgo

Ausztria nemzetközi repülőtere egy olyan futurisztikus ötlettel állt elő, amelynek köszönhetően a repülőutak még kényelmesebbé válhatnak. Gyakran megesik ugyanis, hogy az egyes járatok között órákat kell eltölteni a reptéri váróban. Ha ilyen esetekben inkább a pihenés mellett döntenél, kicsit ledőlnél aludni, vagy csak el szeretnél vonulni a tömegből és picit feltöltődni, ezentúl már nem kell elhagynod a repteret. A 3-as terminál második emeletén ugyanis ágyakat lehet bérelni.

16 darab Zzzleepandgo márkájú bérelhető ágy

Fotó: Zzzleepandgo

A Zzzleepandgót 2015-ben alapították egyetemista fiatalok, akik úgy érezték, hiányzik a repterek kínálatából egy ilyesfajta szolgáltatás. Az olasz cég alvókabinok tervezésével, gyártásával és az üzemeltetésükkel is foglalkozik. Termékeik már több nemzetközi repülőtéren megtalálhatók. Bécsben a 3-as terminál végén helyezték el őket, a vasútállomáshoz vezető kijáratnál. A Starbucks kávézónál kell felmenni a második emeletre, jobbra, az ablakok mentén elsétálni a folyosóig. Ott balra fordulva találhatók meg az alvókabinok, a biztonsági szolgálat közvetlen szomszédságában. A kabinok a hét minden napján, 24 órán át üzemelnek.

A foglalás menete

Az alvókabint legalább 24 órával előre le kell foglalni, akár egy órára, akár egész éjszakára. Ha bármi gond merülne fel, a segélyvonalat kell hívni. A www.zzzleepandgo.com oldalon a nyelv és a konkrét repülőtér kiválasztása után az utasításokat követve lehet alvókabint foglalni. Magán a helyszínen is elég az érintőképernyőn megjelenő utasításokat követni: a nyelv kiválasztása és a telefonszám megadása után – ez az azonosítást szolgálja – az útlevelet és a bankkártyát kell beszkennelni.

Az árak

Az alvókabinokat a bérlés ideje alatt bármikor el lehet hagyni és vissza is lehet feküdni beléjük. A bérlet lejárata után a kabint kitisztítják és fertőtlenítik. Mindegyikben automata szellőztető rendszer működik, amely eltávolítja a levegőből a baktériumokat és a vírusokat. A bérleti díj 9 euró óránként, de lehetőség van egyből a teljes éjszakára vagy még tovább is lefoglalni a kabint. Ebben az esetben az árak 48 eurónál kezdődnek, de az elérhetőség, az időpont és a foglalás dátuma függvényében ettől eltérőek is lehetnek. Távozáskor a check-outra kattintva, a telefonszám megadása után jelenik meg a kijelzőn a fizetendő összeg.

A felszerelés

Fotó: Zzzleepandgo

Az alvókabinban ágy, pult, tükör, állítható fények és az adott európai országban szabványosított töltőportok állnak rendelkezésre, természetesen wifi-kapcsolattal. Az ajtó elektronikusan zárul kívülről, belülről pedig kulccsal nyitható. A kabinban elérhetőek multimediális tartalmak: videók, zenék és videójátékok is. 9 eurós felárért igényelhető párna, 10 euróért pokróc. WC és zuhanyzó nincs a kabinban. Távozás előtt érdemes ellenőrizni, hogy semmit nem felejtettünk-e bent. A szemetet ki kell dobni, ellenkező esetben 20 eurós illetéket vonnak majd le a bankkártyánkról.

AMI MÉG ÉRDEKELHET