​Bratislava - tretie najnudnejšie mesto na svete?

Naše hlavné mesto vraj vzrušujúcimi zážitkami pre cestovateľov neoplýva.

Bratislava

Každoročne sa zostavuje niekoľko zoznamov, ktoré hodnotia obľúbené svetové destinácie podľa rôznych kritérií. Nedávny zoznam najnudnejších miest sveta zaradil Bratislavu medzi tri najnudnejšie na svete. V čom však môže byť problém? Tu je zdôvodnenie a samotný zoznam:

Bratislava má pútavé historické staré mesto, ale pôsobí malomestským dojmom, čo z nej podľa webovej stránky The World Bucket List robí jedno z najmenej živých európskych hlavných miest.

Foto: Shutterstock

Podľa autorov zoznamu je Bratislava vďaka nedostatku veľkolepých atrakcií a pokojnejšiemu tempu mestom, ktoré nemusí uspokojiť potreby milovníkov vzrušujúcich zážitkov.

​ĎALŠÍ ČLENOVIA ZOZNAMU

Napriek povesti mesta so šikmou vežou sa na štvrtom mieste umiestnila Pisa. Medzi ďalšie mestá v prvej desiatke patria Helsinki vo Fínsku, Birmingham v Anglicku, Santiago v Čile a Ottawa v Kanade.

Čo sa týka hlavných miest, Brusel patrí medzi najjednoznačnejšie. Umiestnili sa tu aj Bukurešť, hlavné mesto Rumunska, a Canberra, hlavné mesto Austrálie.

Foto: Shutterstock

Na zozname sú ešte dva mestá nudnejšie, než slovenské hlavné mesto: Petrohrad na Floride a Lubbock v Texase.

Ten sa napríklad v rebríčku spomína ako „mesto rutiny s rozľahlými pláňami".

Pokiaľ ide o najvzrušujúcejšie destinácie, najviac adrenalínu majú Tokio, New York a Paríž. Je to najmä vďaka ich rozmanitým kultúram a bezpočtu atrakcií.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET