Brüsszel karácsonyi fényei

Kedvenc karácsonyi vásáraink sorozatának 4. állomása

Fotó: Shutterstock

Négy karácsonyi vásár Európában, amelyeket érdemes felvenni az ünnepi desztinációk listájára. Van köztük hagyományos és van modern, egy az örökzöld szigeten, egy viszont a garantált télben. A vásározás mellé pedig további autentikus programokat is ajánlunk. Ebben a részben bemutatkozik Brüsszel és a karácsony eredeti szelleme: a fény.

A belga főváros hű önként vállalt szerepéhez: hangulatos, múltat idéző, hagyományos vásárok helyett üdítően nemzetközi légkörrel és bámulatos fénytechnikával várja az ide látogatókat. A leglátványosabb fényjáték a Grand Place-on kapott helyet, ahol a színes nyalábokhoz odaillő zene is tartozik, miközben a show minden évben más történetet mesél el. Óránként egyszer indul a fényjáték, de ha épp lemaradtunk róla, akkor sem fogunk unatkozni várakozás közben: a téren szinte életnagyságú Betlehem képviseli a karácsony alapgondolatát.

A közeli Marché aux Poissons terén a szórakozásé a főszerep: grandiózus óriáskerék, partisátrak és több száz fabódé vár, ha pedig túlzottan elborítanak az ingerek, keressük kitartóan a Leffe házikót, ahol testünk-lelkünk gyors megnyugvásra talál.

Míg az egyik sarkon nemzetközi sátrakba botlunk, a másikon újabb fényfestésbe. A Place de Brouckère azoknak nyújt kikapcsolódást, akik a bódék helyett inkább kicsit leülnének puncsozni egy teraszra, vagy a fedett korcsolyapályán köröznének a vásári zsibongás után.

Nyitva: 2022. november 25. – 2023. január 1.

Fotó: Shutterstock

​Ezt se hagyd ki!

Fotó: Shutterstock

  • 1. A Musée de la BD vagy Belgian Comic Strip Center a képregények otthona egy gyönyörű szecessziós épületben. Itt laknak többek között a Hupikék Törpikék és Tintin, de folyamatos az utánpótlás is.
  • 2. A Le Bistro – Porte de Hal hagyományos belga ételeket kínál belga sörökkel nyakon öntve, nagyon kedves kiszolgálással és jó hangulattal. Viszont nem árt előre foglalni, mert mások is értékelik ezeket a tulajdonságait.
  • 3. A Marolles negyedben dizájner és vintage butikok, na meg csokikészítők várják azokat, akik megunták az emberek vagy a kommersz áruk tömegét.

www.youtube.com

Belgian Comic Strip Centre - Presentation
AMI MÉG ÉRDEKELHET