Gyógyüdülés az Alföld kapujában

Csúszdák a bátraknak, gyógymedencék mindenkinek és gyerekbarát infrastruktúra.

Fotó: cegledfurdo.hu

Magyarország Európában valóságos termálvíz-nagyhatalomnak számít, aminek köszönhetően déli szomszédunknál a gyógyvízre alapozott turizmusnak sok évtizedes hagyománya van. A világhírű fürdőhelyek mellé az utóbbi időszakban több olyan város is felzárkózott, ahol csúcsminőségű wellness-szolgáltatásokat nyújtó fürdőkomplexumok épültek. Ilyen város a Duna-Tisza közében található Cegléd is, amelyet fekvésének köszönhetően a helyiek gyakran az „Alföld kapujaként” emlegetnek.

A Budapesttől 70 kilométerre fekvő várost nem ölelik körül hegyek, nem lehet csúcsokat megmászni, és síelni sem – annál inkább élvezni a ceglédi gyógyvíz áldásos hatását, a jó borokat és a hagyományos magyar konyha különlegességeit!

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

www.instagram.com

Login • Instagram

A város határában az 1990-es évek elején végzett próbafúrások során 1000 méteres mélységből 54 °C-os termálvíz tört a felszínre, melyet 2004-ben gyógyvízként ismertek el. Kiválóan alkalmas reumatikus és mozgásszerviproblémák kezelésére.

A ceglédi fürdő 2003 óta üzemel, a többszintes fedett épület egész éves nyitvatartással működik. A vendégeket ülő- és élménymedencék, gyermekmedence, gyógytorna medence, tangentor-kádak, súlyfürdő, tornaterem, gyógy- és wellness masszázs, fizikoterápiás kezelések és szauna várja. A nyári szezonban a gazdagon felszerelt élménymedence a legnépszerűbb a vendégek körében, de úszómedence és egy gyermekmedence is üzemel a hatalmas, szépen gondozott parkban. Itt kaptak helyet a sportpályák, valamint a gyerekek számára kialakított játszóterek is.

Aqua Centrum Csúszdapark

www.youtube.com

Aqua centrum - a Dragon csúszda otthona - csúszdapark - Cegléd 2020 - Aquapark - Összes csúszda - 4K

Az Aqua Centrum Csúszdapark 2005-ben nyitotta meg a kapuit, ahol 17 óriáscsúszda található. Egy középkori vár hangulatát idézi, tele játékos, mesés elemekkel. Felhőtlen szórakozást ígér a „Gyermeksziget”, ahol sárkánycsúszda is várja a lurkókat. A felnőtt látogatóknak a vadfolyó- és a csőcsúszdák, zárt és nyitott, valamint a hullámcsúszdák lehetnek vonzók. A családi programokat és élményeket a 4 sávos családi csúszda és a lassú folyó biztosítja. Akik a bátorságukat szeretnék próbára tenni, kipróbálhatják a kamikaze, a fekete lyuk és a hagyma csúszdát. Akinek pedig még mindig kevés volt az adrenalinból, próbálja ki az Aqua Centrum legérdekesebb extrém attrakcióját, az ingacsúszdát!

Hotel Aquarell**** Cegléd

Fotó: Hotel Aquarell

A fürdő közvetlen szomszédságában található négycsillagos Hotel Aquarell már megjelenésében is harmóniát és nyugalmat áraszt, ahol a vendégek különleges bánásmódban részesülnek. Az élménymedencékben, szaunában, pezsgőfürdőben megismerkedhetnek a különböző masszázsokkal és meggyőződhetnek mindezek kedvező hatásairól. A hotelben működő Aranyhegy Étteremben a vidék friss alapanyagaiból készülnek a finom, ízletes ételek. Az étlap szezononként változik, és egyaránt tartalmazza a tradicionális magyar és a nemzetközi konyha ételeit.

A szálloda család- és bababarát intézmény, minden olyan szükséges felszerelést biztosítani tud, ami a családosok számára szükséges. A gyermekek a játszóházban úgy érezhetik magukat, mint csodaországban, ahol játékokkal, foglalkoztatókkal, társasjátékokkal és animációs programokkal várják őket. Akik pedig a házikedvencüket sem szeretnék otthon hagyni, azoknak jó hír, hogy a szállodába kistestű kutya és cica is bevihető.

AMI MÉG ÉRDEKELHET