Čerpacie stanice Slovnaft s najkrajším výhľadom

Načerpáte tu nielen pohonné hmoty a občerstvenie pre telo, ale vďaka peknému prostrediu si oddýchne aj vaša duša.

Foto: Slovnaft

Čerpacie stanice sa čoraz viac približujú oázam, kde oddýchnete a načerpáte energiu aj vy, nielen vaše auto. Od siete Fresh Cornerov so skvelou kávou a hot dogmi, až po plnohodnotné reštaurácie – cieľom je, aby z čerpacích staníc Slovnaft odchádzali všetci plní energie. Niektoré miesta však majú špeciálny bonus – svoju lokalitu. Vybrali sme pre vás niekoľko čerpacích staníc Slovnaft, kde sa oplatí zastaviť aj kvôli výhľadu.

Nový Hrádok - upokojujúca rovina

Dobrý výhľad podmieňuje miesto, odkiaľ môžete o niečo „oči oprieť”. Výnimku z tohto pravidla tvorí čerpacia stanica, ktorá sa nachádza na D1-ke za Piešťanmi v smere do Nového Mesta nad Váhom. Vynovená čerpacia stanica ponúka mnoho parkovacích miest pre osobné aj nákladné autá a otvorenú diaľavu s jemnými pahorkami Považského Inovca na východe.

Pohranice – Zobor na obzore

www.youtube.com

Servisné stanice Slovnaft Pohranice Sever a Juh

Na rýchlostnej ceste R1 medzi Zlatými Moravcami a Nitrou nájdete jednu z najmodernejších dvojičiek čerpacích staníc siete Slovnaft. Pohranice ponúkajú reštauráciu s výborným menu, oddychové priestory, ihrisko, ale tiež polohu na kopci, odkiaľ vidíte až na Zobor nad Nitrou, ktorý sa črtá na obzore. Na severe zas vidíte kopce mysteriózneho pohoria Tríbeč.

Bratislava Prístavná – nový downtown

Foto: Slovnaft

ČS Slovnaft Prístavná

Hoci je historické centrum Bratislavy stále jeho turistickým magnetom, obchod a dennodenný pracovný život sa presunul inde. V okolí Mosta Apollo a Prístavného mosta vyrástla na Slovensku jedinečná štvrť, ktorá v našich podmienkach pripomína asi najviac mrakodrapové moderné centrá svetových metropol. A do nich zapadá svojim futuristickým vzhľadom aj čerpacia stanica na Prístavnej. Unikátna je aj jej použitými technológiami, ktoré šetria energiami, ale aj vychytávkami ako sprcha pre psov Dog Wash, či možnosť prenájmu rokovacej miestnosti Forbes Business Lounge. Pre tých, ktorí majú predsa len radi výhľad, ponúka malý bonus – výhľad na Bratislavský hrad.

Vyšné Kamence Terchová – učupená medzi horami

Po ceste zo Žiliny, za objavmi Terchovej a Jánošíka, sa zastavte na čerpacej stanici vo Vyšných Kamencoch. Aj táto čerpacia stanica zapadá do svojho okolia dizajnom a keď zdvihnete pohľad na okolité vrchy Malej Fatry, rozhýbete stuhnutú šiju zo šoférovania, či už pôjdete na Jánošíkove diery, alebo ešte ďalej, na Oravu.

Obdivujte Tatry zo „slovnaftiek”

Foto: Slovnaft

ČS Slovnaft Nový Smokovec

Naše najvyššie pohorie priam servíruje výhľady ako na podnose a vy tak môžete urobiť z rôznych uhlov a lokalít. Ak cestujete zo západu, Tatry sa vám otvoria hneď za čerpacou stanicou na začiatku severnej diaľnice D1 v Ivachnovej. Úplne iné sa Vysoké Tatry zdajú z čerpacej stanice vo Svite na Hlavnej a krásny výhľad je aj len o niekoľko kilometrov ďalej na výpadovke z Popradu – ak prídete načerpať sily na slovnaftku na Predných honoch. O výhľady ani palivo neprídete ani v samotných veľhorách. Stačí sa zastaviť na malej útulnej čerpacej stanici, ktorá je už dlhé roky stabilnou súčasťou siete Slovnaft v Novom Smokovci.

Absolútny víťaz – Štrba

To najlepšie sme si samozrejme nechali na koniec. Až budete cestovať z východu na západ po severnej D1-ke, pre milovníkov výhľadov je ako stvorená čerpacia stanica v Štrbe. Je situovaná na kopci, kde sa celé Vysoké Tatry rozložia pred vami doslova ako na dlani. S dobrou kávou v ruke sa tak budete môcť kochať panorámou hôr, deti sa vyhrajú na detskom ihrisku, vyvenčíte tu aj svojho psíka a s nádržou plnou paliva a mysľou plnou pohľadov na Tatry sa môžete vydať na bezpečný zvyšok vašej cesty.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET