Z pedálov rovno do wellnessu

Všetci vieme, že šport a regenerácia idú spolu ruka v ruke. Bez správnej regenerácie nie je telo schopné podávať tie najlepšie výkony. Ak vás láka Slovinsko, jeho krajina, pamiatky a skvelé jedlo a zo všetkých športov najviac holdujete bicyklovaniu, vydajte sa práve sem na slovinskú zelenú wellnessovú cestu: Slovenia Green Wellness Route.

Foto: Slovenia Green


Spojenie cyklistiky a kúpeľného relaxu

Foto: Slovenia Green

Ide o cyklistickú trasu, ktorá spája najlepšie slovinské kúpele s držiteľmi značky Slovenia Green. Cestou zažijete fascinujúcu prírodu, ochutnáte mieste špeciality a kvalitné víno, zašportujete si a na konci dňa si doprajete skvelý wellness na omladenie tela a duše.

Asociácia slovinských prírodných kúpeľov je jedno z najaktívnejších združení v Slovinsku. Keďže sa tu nachádza množstvo termálnych prameňov, nápad nenechal na seba dlho čakať. Cyklotrasa sa vinie okolo východnej polovice krajiny, počas ktorej si môžete dopriať po náročnom dni šliapania do pedálov vytúžený relax vo wellnesse. Bezpečnú jazdu na bicykli pre všetkých, od veteránov hľadajúcich nové výzvy až po začiatočníkov, ktorí majú radosť z pohybu. Celý itinerár bol vytvorený s cieľom poskytnúť kvalitnú cyklistiku a návštevu liečebných kúpeľov, ktoré sú roztrúsené po celom Slovinsku.

Z Ľubľany do Ľubľany

Foto: Slovenia Green

Trasa má tvar kruhu a začína sa v hlavnom meste Slovinska - Ľubľane. Odtiaľ si dáte trochu do tela a začnete šliapať smerom ku Kamnicko-Savinjským Alpám. Potom sa vydáte na východ do Mariboru, odkiaľ sa dostanete do hôr nad Panónskou nížinou. Tu sa trasa stáča na juh a smeruje takmer k južnej hranici a následne sa vracia späť do hlavného mesta. Odmenou vám budú nezabudnuteľné cestovateľské zážitky.

Nenechajte sa odradiť dlhou trasou

Foto: Slovenia Green

16-dňová okružná cyklistická trasa, ktorá zastavuje v najlepších kúpeľoch a wellness rezortoch v krajine, poskytuje cyklistom oddych a regeneráciu, ktorú po každom dni budú potrebovať. Green Wellness Route má celkovo 680 km a je rozdelená do 16 etáp, pričom všetky majú približne 40 km. Záleží na vašich silách, či sa rozhodnete absolvovať celú trasu alebo len jeden či dva úseky. Trasa bola navrhnutá tak, aby poskytla dostatok času na odpočinok a rozmaznávanie v popoludňajších hodinách a vy tak na sklonku dňa zregenerujete unavené svaly v luxusných kúpeľoch. Navyše s viac ako 500 atrakciami vyznačenými na tejto trase cyklisti zažijú to naj, čo táto krajina ukrýva.

Foto: Slovenia Green

AMI MÉG ÉRDEKELHET