Belekóstolnál a Közel-Kelet ízeibe? Íme 5 fantasztikus étterem Dohában

Doha éttermei, utcái

Katar fővárosában, Dohában február másodikán elstartolt a 21. vizes világbajnokság. A Közel-Kelet egyik legdinamikusabban fejlődő turisztikai központja már évek óta csalogatja a turistákat, így várhatóan a vb-n sem lesz belőlük hiány. A rendezvény apropóján mutatunk pár dohai éttermet, amit érdemes kipróbálni, ha belevetnénk magunkat a Közel-Kelet varázslatos ízvilágába.


Gahwetna 


A Gahwetna kávézóban neve ellenére nem csupán kávét vagy teát fogyaszthatunk: a menün olyan hagyományos katari reggeli fogások szerepelnek, mint például a háromszög alakú Samboosa, vagy a csirkével és sajttal töltött kubba madrooba.

Walima 


A Walima már a dizájnját tekintve is emlékeztet minket arra, hogy hol járunk. A lámpásokkal, arabos elemekkel dekorált étteremben számos katari különlegességet próbálhatunk ki. Ilyen például a rizses majboos, a zabkásához hasonlító harees, vagy a sűrű csirkés madrouba.

Shay Al Shoomos


A Souq Waqif piachoz közel található Shay Al Shoomos egy ízig-vérig helyi kávézó, ahol már több hollywoodi híresség is megfordult. A reggelizőben olyan hagyományos ételeket rendelhetünk, mint a tésztás asida, vagy a jellegzetes édes-sós tojásos reggeli, a balaleet.

Bayt Sharq


Az étterem egy régimódi házban található, ahol az étkezés mellett egy múzeumba is beléphetünk. A menüben olyan ételek szerepelnek, mint a balaleet, a majboos, vagy a csicseriborsós-babos nakhi.

Saasna 


A Saasna étteremben a tradicionális fogásokat egy modern csavarral fűszerezik meg. A vendégek választhatnak például a laposkenyér-szerű keema chapattit, a joghurthoz hasonlító labneh-t, halas saloonát. vagy az arab édességet, a khabeet.

A MOL a Magyar Vízilabda Szövetség kiemelt támogatója és a magyar vízilabda válogatott hivatalos támogatója.

AMI MÉG ÉRDEKELHET