Ezek a varázslatos európai kisvárosok egy nap alatt bejárhatók

Kicsit, de mégis tele vannak látnivalóval.

A túlturizmus miatt egyre több utazó vágyik a nyüzsgéstől csendesebb városokba és falvakba, ami tökéletes döntés, ha egy pihentető utazásra vágyunk. Mutatunk néhány gyöngyszemet a metropoliszok helyett.

Ha csak egy néhány napos szabadságra ugranánk el és nincs időnk egy többmilliós világvárost bejárni, akkor se csüggedjünk. Mutatunk 5 gyönyörű európai kisvárost, amiket rövid idő alatt is bebarangolhatunk.

Alberobello, Olaszország

Photo by reisetopia on Unsplashgreen tree near white concrete house during daytime

A Puglia tartományában található Alberobello városa elsősorban apró, kör alakú, csúcsos tetejű házairól (olaszul: trulli) ismert, melyek 1996 óta az UNESCO Világörökség részét képezik. Tavasszal pedig a kunyhók falain húzódó színpompás virágokban is gyönyörködhetünk.

Rothenburg ob der Tauber, Németország

Photo by Corinne Kutz on Unsplashempty street between brown concrete buildings during daytime

A Bajorországban található festői kisváros könnyen megközelíthető akár autóval is. Ha ismerősnek tűnik a környezet, ne lepődjünk meg: a város jellegzetes Fachwerk-házai gyakran jelennek meg utazási magazinokban vagy éppen Instagram-posztokban.

Grindelwald, Svájc

Photo by Jose Llamas on Unsplashbird's eye view photography of boat on body of water

A svájci település a téli hónapokban a síelés szerelmeseinek lehet jó választás, de bármelyik évszakban érdemes ellátogatni ide, lenyűgöző természetének köszönhetően ugyanis mindig szemet gyönyörködtető látványban részesülhetünk.

A falu idilli rétjei fölött zord sziklák magasodnak – az összhatást pedig a saját szemünkkel kell látni!

Klaksvík, Feröer-szigetek

Photo by Michael Fousert on Unsplashaerial view of mountains and body of water

A feröeri kisváros maradandó élményt nyújthat az ide látogatók számára. A település lényegében egy fjord köré épült, így rengeteg természeti szépség van a közelben. Meglepő módon maga a település is sok programmal kecsegtet: múzeumokkal, éttermekkel várja a turistákat.

Sztepancminda, Grúzia

Shutterstock

A Kelet-Európa és Délnyugat-Ázsia határán fekvő kaukázusi ország méltatlanul alulértékelt.

Sztepancmindáról (korábbi nevén: Kazbegiről) is kevesen hallottak, pedig elég ránézni a közeli Szentháromság-templomról készült fotókra, hogy lássuk, mennyire egyedi és mesebeli helyről is van szó. Nem mellesleg a hegymászás szerelmesei is megtalálják a számításukat a környéken.


(Time Out)

AMI MÉG ÉRDEKELHET