4 hétköznapi ínyencség leveles tésztából, ami megmenti a vasárnapot

Gyorsak, egyszerűek és finomak.

leveles tészta


A leveles tészta az egyik legjobb gasztronómiai találmány, amelyből pillanatok alatt frissen sült, ropogós finomságokat varázsolhatunk az asztalra. Mivel az íze semleges, ezért édes és sós ételeket is készíthetünk belőle, ráadásul a legtöbb recept tényleg annyira egyszerű, hogy még egy lustább vasárnapot is képesek megmenteni.

Nutellás fonat

How to braid nutella puff pastry easy and simple Uploaded By : SmileyGirl230 Music By: https://machinimasound.com/ Instagram ...

How to braid nutella puff pastry easy and simple

A leveles tésztát kinyújtjuk, alaposan megkenjük nutellával és szorosan feltekerjük, majd hosszában elvágjuk és a két tésztacsíkot összefonjuk – utóbbihoz segítséget nyújthat a fenti videó. A végét kicsit összenyomjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A fonatok tetejét megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral.

Kakaós-fahéjas krémes

A fahéjat és a kakaót összekeverjük. A keverék felét a nyújtódeszkára szórjuk, amelyen a leveles tésztát fogjuk nyújtani. A kinyújtott tészta tetejét szintén megszórjuk a fahéjas-kakaós keverék másik felével, és három részre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Közben elkészítjük a krémet: a habtejszínt a porcukorral és a zselatinnal felverjük. A mascarponét összekeverjük a narancshéjjal, vaníliás cukorral és a porcukorral. Hozzáadjuk a felvert tejszínhabot és alaposan összeforgatjuk. A megsült lapokat megtöltjük a krémmel, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor a tetejét megszórjuk porcukorral.

Kolbászos-sajtos kifli

Fotó: Shutterstock

Illusztráció.

A leveles tésztát kinyújtjuk, vékonyan megkenjük mustárral és kockákat vágunk belőle. Minden kockára teszünk néhány karika kolbászt, és a tészta két szemben lévő sarkát egymásra hajtjuk. Picit összenyomjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a kiflik tetejét megkenjük tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben megsütjük, és ha kihűlt tálaljuk.

Csirkemell „Wellington” módra

Chicken Wellington is a hearty meal fancy enough for any dinner party. Recipe here: ...

Chicken Wellington

A csirkemellet megmossuk, olívaolajon mindkét oldalát megsütjük, és hagyjuk kicsit hűlni. Közben a gombát megtisztítjuk, felvágjuk, sózzuk, borsozzuk és megpároljuk. Adhatunk hozzá kakukkfüvet és a végén néhány kanál tejszínt is. A leveles tésztát kinyújtjuk, rátesszük a gombát, megszórjuk snidlinggel és a végén rárakjuk a csirkemellet. Óvatosan becsomagoljuk, megkenjük tojással, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Mielőtt felvágjuk, hagyjuk kicsit pihenni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET