Egzotikus célpontok a mozivásznon

Európa hemzseg a filmes forgatási helyszínektől, de most utazzunk távolabb! A legnagyobb hollywoodi sztárok forgattak ezeket az egzotikus helyszíneken.

Fotó: 123rf

Ha már nem bírjuk tovább féken tartani utazás iránti vágyunkat, és kevésnek érezzük a szemkápráztató fotók nézegetését, akkor egy lépéssel közelebb kerülhetünk a vágyott úti célhoz, ha választunk egy jó filmet! A fenti helyszínek némelyike ugyanis felbukkant pár ismert és kedvelt mozifilmben.

Fidzsi

Fotó: 123rf

A Mamanuca-szigetek egy csodás pontja


Fidzsit, azon belül is a Mamanuca-szigeteket láthatjuk például a 2000-ben mozikba került Számkivetett című filmben, amelyben Tom Hanks egy repülőszerencsétlenség egyetlen túlélőjeként próbál boldogulni egy paradicsomi szigeten az óceán közepén.

Még mindig Fidzsi

Fotó: de.m.wikipedia.org

Kék lagúna mindenütt


Szintén a Fidzsi-szigetek egyik magánszigetén, a Nanuya Levun forgatták a 80-as évek klasszikusának néhány jelenetét, a Kék lagúnát, a forgatásnak ráadásul egy különleges leguánfaj felfedezését is köszönhetjük. A képen látható part a szomszéd szigeté, Nanuya Lailaié.

Kiotó

Photo by Walter Mario Stein on Unsplash

Bambuszerdő


A Kiotóban található Arasijama bambuszerdő is felbukkan egy rövid jelenet erejéig az Egy gésa emlékiratai című alkotásban.

Puerto Rico

Fotó: 123rf

El Yunque


A Puerto Rico-beli Yunque Nemzeti Esőerdőt a George Clooney főszereplésével készült 2009-es Kecskebűvölőkben láthatjuk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET