3 egzotikus úti cél, ahová Pozsonyból is elrepülhetünk

Fotó: World2fly

Szeptember könyörtelenül jelzi, hogy elmúlt a nyár, azonban a forróság szerelmeseinek sem kell szomorkodniuk. Október végétől egészen április végéig három egzotikus célállomásra is repülhetünk egyenesen a pozsonyi reptérről.



Az őszi újdonságot a német idegenforgalmi társaság, a DER Touristik Easter Europe hozza el, amelyet a szlovákiai piacon két utazási iroda, a Kartago Tours és a Fischer képvisel. A katalógusaikban olyan egzotikus helyeket is találunk, mint Kuba, a Dominikai Köztársaság és Vietnam. Ha úgy döntenénk, elszökünk a hideg, az egyik legmodernebb és leginkább környezetkímélő repülővel utazhatunk.

​KÖRNYEZETKÍMÉLŐ MEGOLDÁS

Fotó: Letisko Bratislava

A repülés úgy is környezetbarátabbá tehető, hogy olyan légitársaságot választunk, amely modern gépekkel repül. Ezek jobban kímélik a környezetet, ilyen az Airbus A350-900 is. Titánt és szélszálakat is tartalmazó alumíniumszerkezetének köszönhetően negyedével kevesebbet fogyaszt, mint más repülők. A mi esetünkben a spanyol World2fly társaság gépéről van szó. Fedélzetén 432 utas kap helyet, akik a mai légi közlekedés legcsendesebb kabinját élvezhetik, szélesebb és kényelmesebb üléseken, jobb levegőminőség mellett. Ennek köszönhetően az időeltolódással is könnyebben megbirkózunk majd, odafelé és visszafelé is. Nem sokkal a pozsonyi felszállás után azonban készüljünk fel a landolásra. A gép ugyanis beiktat egy megállót a prágai reptéren, ahol üzemanyagot vételez, és utasokat is felvesz az egzotikus tájakra vezető hosszú út előtt. És hogy hová utazhatunk?

CAYO SANTA MARÍA – KUBA

Fotó: Unsplash

Cayo Santa María – Kuba

A Kuba északi partjainak közelében fekvő korallsziget pontosan azt nyújtja, amire az őszi-téli szürkeségből érkező utazónak szüksége van. Türkizkék tenger, fehér homok és tíz kilométer hosszan nyújtózó all-inclusive szállodák, ahol testünk és lelkünk is felüdül. A Cayos szigetcsoport része. A királyi kerteket és a korallzátonyok tarkabarka ökoszisztémáját az UNESCO természeti rezervátummá nyilvánította. Ha szeretnénk átmenni a fő szigetre, élményszámba megy a séta a 48 kilométeres töltésen, amely összeköti Cayo Santa Maríát a szárazfölddel.

​PUNTA CANA – DOMINIKAI KÖZTÁRSASÁG

Fotó: Pixabay

Punta Cana – Dominikai Köztársaság

A Dominikai Köztársaság legkeletibb csúcsán helyezkedik el az ismert nyaralóhely, Punta Cana. Az itteni forró és párás tél lehetőséget ad, hogy csokibarnára süljünk, és feltöltődjünk D-vitaminnal. Ha kedvünk van körülnézni a turista resortokon kívül is, kölcsönözzünk autót. Nagyjából egy óra alatt elérünk Higüey városába, amelynek története félezer évre nyúlik vissza, és hamisítatlan karibi hangulat uralkodik benne.

​PHÚ QUỐC – VIETNAM

Fotó: Vietnam Travel

Phú Quốc – Vietnam

A vietnami éttermek kínálata talán nem idegen számunkra. De milyen lehet összehasonlítani az autentikus Vietnammal? Idén ősszel és télen, valamint jövő tavasszal egyenesen Pozsonyból repülhetünk ennek az izgalmas országnak a legnagyobb szigetére. Ez a gyöngyházfényű sziget több mint 150 kilométeren át húzódó fehér homokos partokat kínál, pont olyanokat, amelyek felé Thaiföldön kacsingattunk, de ezeket még nem rontotta meg a turizmus. Ám ez a hely több, mint puszta lustálkodás a strandon.: vízesések, hegyi túrák, tengeri természetvédelmi területek – a természet itt lélegzetelállító, ezért is áll a sziget több mint kétharmada az UNESCO védelme alatt. Egyedülálló élményekre vágyunk? Üljünk fel a leghosszabb, nyolc kilométeres lanovkára, amely az Ananászszigetre, Hom Thomra vezet. A negyedóráig tartó utazás során 175 méter magasban találjuk magunkat – ezt biztosan életünk végéig nem felejtjük el. És mihez kezdjünk az Ananászszigeten? Próbáljuk ki a világ egyik legjobb vízi parkját, a Sun World Hon Thomot.

​FELFRISSÜLÉS AZ ÚT ELŐTT

Fotó: Fresh Corner

Jól tudjuk, milyen stresszes lehet a csomagolás és az indulás előtti pillanatok. Miután a reptéren feladtuk a csomagunkat, jöhet a megkönnyebbülés, és végre van időnk bekapni valamit. Ezért is nyitott a Slovnaft a pozsonyi reptéren is egy Fresh Cornert, amit már jól ismerhetünk a töltőállomásokról. Remek hot dogot, bagettet vagy más harapnivalót vehetünk itt, és természetesen nem hiányozhat a kiváló minőségű Fresh Corner kávé, közepesen pörkölt kávékeverékből. A keverék arabica és robusta kávészemekből áll. A Fresh Corner keverék egyesíti Dél-Amerika, Afrika és Ázsia ízeit. A kakaós, csokoládés és pörköltmogyorós ízesítés együtt természetes és krémes ízhatást biztosít.

AMI MÉG ÉRDEKELHET