Szeld át Európát ezen a kalandos éjszakai vonatúton

A márciusban induló utazás 4 országot és 7 várost érint.

Nagysebességű vonat áthalad Bécsben egy állomáson

A Good Night Train nevű járat Csehországból indul március végén, majd Németországon és Hollandián át érkezik Belgiumba.


Március 25-től indul el az European Sleeper legújabb járata. Az utasokat négy országon és hét városon át szállító Good Night Trainnel hétköznapi, illetve hétvégi utazásra is van lehetőség, mely az eddig Brüsszelt, Amszterdamot és Berlint érintő állomások mellett prágai leszállóhellyel is bővül.

Luxusút a mindenki által ismert járattal: Gyilkosság helyezz luxus az új Orient Expressen

Ha ugyanazzal a vonattal szeretnénk utazni, amivel elindultunk, akkor az utat egy nap alatt is megtehetjük, de a vonatok rendszeresen közlekednek, így akár le is szállhatunk egy-egy állomáson.

Brüsszelből indulva hétfőnként, szerdánként és péntekenként, Prágából pedig vasárnaponként, keddenként és csütörtökönként tudunk felszállni az adott járatra.

Brüsszelből 19:22-kor, míg a Prágából 18:14kor indul a Good Night Train. Előbbi esetében a vonat másnap reggel 10:56-ra érkezik meg a végállomásnak számító Prágába, míg fordított esetben másnap 9:27-kor fut be a vonat a brüsszeli állomásra, írja az Euronews.

Ezek az idősávok csak akkor érvényesek, ha egyáltalán nem szállunk le útközben a vonatról.

Ha északra vonatoznánk: Vonatablakból sarki fény

Háromféle vonatjegy közülül vákaszthatun, ha a Good Night Trainnel utaznánk. A rövidebb távokra az SNCB International akciójának keretében 39 euróért foglalhatunk ülőhelyet, a hatszemélyes hálókocsikra szóló jegy 69 euróba, míg a háromágyas kabinokba szóló ágy 129 euróba kerül – utóbbi a reggelit és egy welcome drinket is magában foglal.

Emellett az egyedül utazó nők kényelméért létrehoztak egy csak nőknek szóló opciót, ami a négyszemélyes és a háromszemélyes kabinokban is elérhető.

Ez is érdekelhet: Vonattal 2024-ben? Mutatjuk, hol érdemes kipróbálni Európában

A Good Night Train az alábbi városokat érinti:

  • Prága, Csehország
  • Drezda, Németország
  • Deventer, Hollandia
  • Amszterdam, Hollandia
  • Rotterdam, Hollandia
  • Antwerpen, Belgium
  • Brüsszel, Belgium
AMI MÉG ÉRDEKELHET