Kicsit csúnya elektromos Ford, német segítséggel

A dizájnját biztos nem a Volkswagentől kapta, a VW-k ugyanis szépek.

Ford

Fotó: Ford

Bár Amerika előnyben részesíti a jó öreg benzint, az Öreg Kontinensen a Ford bemutatta az Explorer új, elektromos változatát. Az európai SUV a Volkswagen ID. 4 technológiájára épül, de ezt kívülről semmi sem árulja el: a dizájn a márka észak-amerikai SUV-modelljeit idézi.

Fotó: Ford

Nevéhez méltóan az új Explorer igazi úttörő: ő az első az új modellek hosszú sorában, amelyek révén a Ford 2030-ra teljes értékű elektromos modellportfóliót kínál majd Európában.

Az ötszemélyes crossover igazi családi kirándulóautó, alaphelyzetben 470 literes csomagartóval, praktikus tárolórekeszekkel és kiemelkedő digitális felszereltséggel. A középkonzolt 15 colos érintőképernyő uralja, amely könnyen mozgatható le és fel, így jó rálátást biztosít minden vezető számára.

www.youtube.com

This is the New All-Electric Explorer. This is Exploring Reinvented.

A két okostelefon számára kialakított rekesz alapfelszereltségként kínál vezeték nélküli töltést, a SYNC Move technológia pedig az Android Auto és az Apple CarPlay rendszereken keresztül csatlakoztatja a készüléket az autóhoz. A 2023 végén érkező – típusváltozattól függően 350-540 km közötti maximális hatótávolsággal bíró – modell 170, 231 vagy 340 LE teljesítményű elektromotorral lesz kapható.

AMI MÉG ÉRDEKELHET