KASSA ÍZEI

A kelet-szlovákiai nagyváros gasztronómiájának színvonala évről évre növekszik. Megszaporodtak a bisztrók, valamint az egyedi hangulatú éttermek és kávézók.

Kassa éttermek ételek

A kassaiak jól tudják, hogy a szívhez a gyomron át vezet az út. Bár a csaknem háromszázezres kelet-szlovákiai nagyváros sem területével, sem lakosainak számával nem tűnik ki az európai városok közül, Kassa központja mégis mindenkit elbűvöl.

Ráadásul számtalan kis éttermet rejt, amelyek nemcsak ételkínálatukkal, hanem a különleges belső kialakításuknak köszönhetően is igazi élményt nyújtanak a látogatónak. Az elsőrangú dizájnra az ételek és italok felszolgálásánál is ügyelnek. Az itteni gasztronómia a kiváló hipszter helyek jegyeit viseli magán, a város étkezési kultúrája azonban ennél jóval sokrétűbb. Számos étterem egyedi menükínálattal várja a vendégeket, így aztán Kassán mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő fogásokat.

REPUBLIKA VÝCHODU

www.republikavychodu.sk

Talán minden kassai ezt az éttermet ajánlaná elsőként egy turistának. Az otthonos, stílusos környezetben a kelet-szlovákiai nyelvjárásban írt étlapról jó minőségű és ízletes fogásokat választhatunk – a salátáktól, kencéktől, reggeliktől kezdve egészen a klasszikus sztrapacskáig vagy pirogig.

https://www.republikavychodu.sk/

SLÁVIA KOŠICE

kaviarenslavia.sk

Ez a városközpont egyik csodálatos szecessziós épületében található, nagy múltú kávéház az Osztrák–Magyar Monarchia pompáját idézi. Mindenképpen érdemes megkóstolni a lassan sült malackotlettet fekete mártással, különleges körettel – igazán pénztárcabarát áron.

https://kaviarenslavia.sk/sk/

CATHEDRAL CAFFE AND CREPES

Magas mennyezet, teli könyvespolcok, nagyszerű kávé, zongora, amin játszani is lehet, eredeti festmények és szobrok, s kilátás a Szent Erzsébet-dómra. Ezt kínálja ez a kávézó az óriáspalacsintái mellé, amelyekhez gazdag dzsemkínálatból választhatunk, az elmaradhatatlan, csodás tejszínhabról nem is beszélve.

https://www.facebook.com/cathedralcaffe

BISTRO BIG BOWL

www.facebook.com/Bistro-Big-Bowl

Sokak szerint ez az ázsiai bisztró büszkélkedhet a legjobb üvegtésztával Kassán. Aki kedveli a kínai ételeket, ezt a helyet nem szabad kihagynia. A helyiek az itt felszolgált vietnámi Pho Bo leves miatt is különösen kedvelik.

https://www.facebook.com/Bistro-Big-Bowl

 PÁN RYBA

Ennek a halételekre és a tenger gyümölcseire szakosodott bisztrónak a legtipikusabb fogása a Fish&Chips mentás-borsós pürével és házi tartármártással. Az étterem eredetiségét csak fokozza a modern tálalás és a belső tér arculata.

https://www.facebook.com/panrybakosice/

 TABAČKA KULTURFABRIK 

A kassai Gorkij utcában található egykori dohánygyár területe egyedülálló egész Kelet-Szlovákiában. Jó helyi söröket és minőségi hamburgereket kóstolhatunk meg – nyáron akár a tágas udvaron üldögélve. Az ipari környezet pedig még különlegesebbé teszi a hangulatot.

https://www.tabacka.sk/

AMI MÉG ÉRDEKELHET