Melyik Európa legjobb reptere? Itt a 10-es lista.

Súgunk is egy picit: gondoltad volna, hogy Isztambul végezhet az élen?

Fotó: Shutterstock

Az ügyfélszolgálat minősége, a parkolás ára, valamint az üzletek és éttermek száma alapján lista készült arról, melyik a top 10 európai légikikötő.

A Bounce csomagmegőrzőket építő cég új felmérése megmutatja, hol szerezték a legjobb tapasztalatokat az utasok Európán belül. Érdekes módon nem feltétlenül a legnagyobb forgalmat lebonyolító és így sok utast kiszolgáló repterek lettek a legnépszerűbbek. A lista igen vegyes, vannak nagyon modern új repülőterek és régi, de jól karbantartott, innovatív technológiákkal dolgozó, nagyon tiszta és rendezett légikötők is.

Nagy és kellemes

Fotó: Shutterstock

Az új isztambuli repülőtér csarnoka

A lista élére az isztambuli repülőtér került, amely 94 üzlettel, 41 étteremmel és bárral, valamint lenyűgözően olcsó parkolóval rendelkezik. Bounce szerint Isztambul fő repülőtere egyben Európa legforgalmasabb légi csomópontja is jelenleg – így rengeteg ember használja és a többségük elégedetten távozik a reptérről! A második helyen az Athéni Nemzetközi Repülőtér áll, amely magas pontszámot ért el az üzletek száma és az ügyfélszolgálat terén, majd a koppenhágai repülőtér következik szép számú szavazattal.

Azért is fontos idén felmérni, mely repterek a megbízhatóak, mert a légi közlekedésnek rendkívül nehéz éve volt az egész világon, ugyanis a covid-járvány alatt a repülőtéri személyzetet mindenhol csökkentették, az ott dolgozó szakemberek közül sokan más területen helyezkedtek el. Mire újra szabadon lehetett utazni, nem tértek vissza a repülőtéri állásukhoz, tehát az iparág munkaerő-hiánnyal küzd, a nem megfelelő mennyiségű személyzet pedig működési problémák sorát hozta a közlekedésben: vagy sztrájkok miatt csúsztak rengeteget a járatok, vagy nem volt elég alkalmazott a reptereken, hogy kiszolgálják az utasokat. Tehát ebben az évben nagyon nagy elismerés az utazók részéről az első 10-ben benne lenni, lássuk is, melyek a legjobb repülőterek a kontinensen!

Top 10 legkellemesebb reptér Európában

  1. Isztambul, Törökország
  2. Athén Nemzetközi Reptér, Görögország
  3. Koppenhága, Dánia
  4. Helsinki, Finnország
  5. Barcelona El Prat, Spanyolország
  6. München, Németország
  7. Bécsi Nemzetközi Reptér, Ausztria
  8. Dublin, Írosrszág
  9. Málaga, Spanyolország
  10. Zürich, Svájc
És ha már azt eldöntötted, melyik repülőteret próbálod ki ezek közül, akkor adunk egy kis segítséget ahhoz, hogyan számold ki a repülőtéri parkolási díjakat, és azt is lecsekkolhatod, melyik repteret jobb elkerülni a sztrájk vagy a repülőtéri személyzet hiánya miatt a világon, hiszen ezeken a helyeken a legnagyobb káosz és a legtöbb késés. Ha pedig a kis állatoddal utaznál a közeljövőben, akkor ebből a cikkből kaphatsz hasznos tanácsokat tőlünk.
AMI MÉG ÉRDEKELHET