3000 méteren élvezhetjük Európa legprivátabb fesztiválját

300 szerencsés juthat csak be az eseményre.

Lauterbrunnen, Svájc

A mindig más helyen felbukkanó Detour Discotheque nevű zenei fesztivált harmadik alkalommal rendezik meg. Idén májusban – Izland és Skócia után – a svájci Lauterbrunnen városában szórakozhatnak majd a résztvevők. Azon túl, hogy mindössze 300-an válthatnak jegyet az exkluzív eseményre, a természeti körülmények sem lesznek mindennapiak: a fesztivál ugyanis egy alpesi hegy tetején lesz.

A zenei esemény, amely 2022-ben az izlandi Thingeyriben, majd 2023-ban a skót Arinagourban aratott nagy sikert, 2024 májusának első hetében a svájci Alpokba, Lauterbrunnenbe költözik. A település, amelyet 2940 méter magas hegyek vesznek körül, gyorsan elnyerte a 2024-es fesztivál Európa legmagasabb bulija címet.

A Detour lényege, hogy látványos helyszíneket találjunk intim bulikhoz, és a 2024-es helyszín a leglenyűgözőbb, azok közül, ahol valaha jártunk

– fejtette ki a fesztivál ötletgazdája, Jonny Ensall.

Ez is érdekelhet: Mesebeli vonatozás Svájcban

www.instagram.com

Egy hétvégére elfoglaljuk a gyönyörű képekkel teli svájci Lauterbrunnen völgyét a Schilthorn és a Birg hegyek csúcsain tartott bulikkal. Gondoljatok csak a vízesésekre, epikus kötélpályás felvonózásra és táncra a felhők felett

– áll – a helyszínt még decemberben bejelentő – videó alatt.

Az exkluzivitást jól mutatja, hogy mindössze 300 bulizó juthat majd be a nem mindennapi rendezvényre.

A Birg állomás terasza ad otthont majd a pénteki nap bulijának. A szombati nap fő helyszíne a Piz Gloria, azaz a Schiltorn hegy tetején található forgó étterem, vasárnap pedig a hagyományos Trinkhalle – magyarul ivócsarnok – lesz a fő helyszín – idézi a Hamu és Gyémánt a Timeout cikkét.

Ezt is olvasd el! Ingyenesen utazhatunk ebben a svájci városban

www.instagram.com

A sok bulizás után egy kis friss hegyi levegő nem árthat majd: a vendégek az alpesi falvakban található völgyi szállásokon pihennek majd meg. A bejelentett fellépők között találjuk az elektronikus zenei paletta több neves képviselőjét: többek között koncertet ad majdDJ Paulette, Norsicaa, a Talking Drums, Erol Alkan, valamint Frankie Francis is.

A Detour Discotheque-et 2024. május 10. és 12. között tervezik. A jegyek már kaphatók: a legolcsóbb belépőjegy 199 fontról indult még decemberben.

AMI MÉG ÉRDEKELHET