Ezeken az európai vonatokon csodás regionális ételeket kínálnak

Van ilyen is.

Vonat étkezőkocsija, asztal, ülések

A hosszabb vonatutakat nemcsak a rohanó táj látványa miatt szeretik sokan, hanem az ételkínálat miatt is. Cikkünkben öt vonatjáratotot muatunk, melyen szezonális, az adott régióból származó ételek közül vaálaszthatunk.


Eurocity – Csehország

A Ceske Drahy nemzetközi vasúttársaság által üzemeltetett EuroCity járatain különböző fogásokat, többek között meleg ételeket is kipróbálhatunk. Az X @_DiningCar nevű felhasználója posztjában megmutatta, hogy a svíčkova nevű, húsból és kenyérgolyókból álló fogást próbálta ki, melyhez egy korsó Pilsner Urquell sört kért – ezért összesen 25 eurót fizetett.

Aki mást enne, annak sem kell aggódnia, a járatokon rántotthúst krumplisalátával, de barnasörös csirkét is kérhetnek az utasok, melyek ára 11 és 13 euró között mozog.

Ez is érdekelhet: Szeld át Európát ezen a kalandos éjszakai vonatúton

 ÖBB Railjet – Ausztria

Ausztria ÖBB Railjet járatai Bécsbe, Salzburgba, Innsbruckba, de gyakran Németországba és Svájcba is közlekednek. Az Euronews cikkében azt írja, hogy a vonatokon felszolgált menük szezonálisan változnak: télen többféle forró levest – például spenótost, sajtost vagy húsost – kóstolhatunk meg, melyek körülbelül 6 euróba kerülnek. Emellett salátákat, húsos ételeket, és a krumplis-baconös gröstl-t is kipróbálhatjuk, az édesszájúak számára pedig desszertek is elérhetők.

Olvasd el ezt is: Szaúd-Arábia már építi a Közel-Kelet első luxusvonatát, a „sivatagi Orient Expresszt”

ICE – Németország

Németország ICE járataival az országhatáron belül, de Belgiumba, Ausztriába és Franciaországba is elutazhatunk. A Bordgastronomie nevű büfékocsikban olyan ételeket szolgálnak fel, mint például a chili con carne és a borjúhús fricassé, de a klasszikus currywurst sem hiányzik a kínálatból.

PKP Intercity – Lengyelország 

Lengyelország egyes Intercity járatain is van lehetőség az étkezésre, itt a nemzetközi ételek mellett megkóstolhatjuk az igazi pierogit vagy a lengyel sertésszeletet is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET