Fascinujúce sopky, ktoré môžete navštíviť aj vy!

Ukážeme vám 3 vulkány na troch rôznych kontinentoch.

Foto: Shutterstock

Výlet helikoptérou alebo o lávová túra? Pri návšteve sopiek sa milovníci aktívnej turistiky stretnú s úplne inou formou zážitku.

FAGRADALSFJALL – ISLAND

Foto: Shutterstock

Návšteva sopky Fagradhalsfjall na Islande bude určite zážitok na celý život.

Od svojej nedávnej erupcie je sopka na Islande jednou z najžiadanejších atrakcií. Návštevníci sa dostanú na organizovaných túrach až k okraju sopečného kužeľa, odkiaľ majú výhľad na vytekanie lávy a zároveň pocítia prúdiace teplo. Táto túra je úplne bezpečná, vedúci túry každému zabezpečia zodpovedajúci výstroj, čo je v tomto prípade helma a plynová maska. 

BROMO – INDONÉZIA

Foto: Shutterstock

Jedna z najpopulárnejších atrakcií Indonézie - vulkán Bromo – sa nachádza neďaleko Jakarty, na východnej strane ostrova Jáva. Každoročne sem zavíta množstvo turistov. Jeden z najobľúbenejších programov je ranná túra. Možno budete mať problém so skorým vstávaním, ale ak sa tam ocitnete, určite sa oplatí vyjsť na vrchol 2 328 metrov vysokej sopky. Ranné svetlo totiž umožní nádherný výhľad na okolie.

Na vrchol sopky Bromo sa dá dostať terénnym autom alebo aj pešo po turistickej trase.

NÁRODNÝ PARK VOLCANOES – RWANDA

Foto: Shutterstock

Národný park Volcanoes v Rwande patrí k jednej z najkrajších oblastí v Afrike a je známy rôznorodou faunou a flórou. V parku sa nachádza viacero sopiek. K aktívnym patria Bisoke, Kasisimbi a Nyiragongo, ktoré každoročne navštívi množstvo cestovateľov. Najviac sa oplatí zaplatiť si sprievodcu, ktorý je skúsený a dobre pozná históriu, geografiu a prírodu parku. Návštevníci môžu vidieť také zvieratá ako šimpanzy a gorily, ale môžu tu obdivovať aj vodopády a bujné lesy.

Ak vás sopky lákajú, máme tu pre vás celý seriál reportáží z rôznych kútov sveta:

AMI MÉG ÉRDEKELHET