Családi Ferrari??! Hová megy ez a világ?

De: a csomagtartóba befér a babakocsi vagy a nagybevásárlás is. Éljen!

Fotó: Shutterstock


Gyerekek, szálljatok be, elkésünk a suliból! Mindenkin van bukósisak? Testheveder? Remélem, Kicsikém, nem reggeliztél...

Hetvenöt év kellett hozzá, de végül a Ferrari is elkészítette az első sorozatgyártású négyajtós modelljét: a Purosangue egy 18,3 centis hasmagasságú crossover. Az olasz márka családi autója azonban teljes mértékben Ferrari maradt: a dinamikus formához (hosszú frontrész, rövid túlnyúlások, kupés tetővonal, keskeny lámpák, markáns kerékjáratok) ugyanis elképesztő teljesítmény párosul. A mintegy 5 méter hosszú járművet 6,5 literes, V12-es, 725 lóerős szívómotor hajtja. Az összkerékhajtású és négykerék-kormányzású Purosangue 8 fokozatú automata váltót kapott.

Fotó: Shutterstock

A gyári adatok alapján a crossover 3,3 másodperc alatt képes álló helyzetből 100-ra gyorsulni, a végsebessége pedig 310 kilométer per óra. Ezzel ugyan nem a leggyorsabb Ferrari-modell, viszont ez a márka első autója, amelyet lejtmenet-vezérlővel szereltek fel. A belső térben négy kagylóülés várja az utasokat, a nagy digitális kijelzőt pedig nem a középkonzolba, hanem az utasülés elé építették be.

www.youtube.com

FIRST LOOK: Ferrari Purosangue – £300k+ 4x4 with 715bhp V12 and electric doors | Top Gear
AMI MÉG ÉRDEKELHET