Objavte klenoty slovenskej fine dining scény

Pre tých, ktorí túžia po exkluzívnych gastronomických dobrodružstvách, predstavujeme päť reštaurácií, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť.

Foto: Unsplash / Jay Wennington

V posledných rokoch sa Slovensko stalo domovom pre niekoľko vynikajúcich fine dining reštaurácií, ktoré ponúkajú nielen skvostné gastronomické zážitky, ale aj kulinárske umenie na svetovej úrovni.

1. Gašperov Mlyn, Batizovce:

Srdce Vysokých Tatier ukrýva tento rodinný podnik, ktorý sa môže pochváliť ocenením tri Zlaté vidličky. Šéfkuchár Jozef Breza tu vytvára chuťovo aj vizuálne exkluzívne degustačné menu, ktoré zaujme každého gurmána.

2. UFO watch.taste.groove, Bratislava:

V neprehliadnuteľnom UFO nad Dunajom nájdete zážitkovú gastronómiu vo výške 85 metrov. Menu spája stredomorské a ázijské kulinárske techniky pod vedením šéfkuchára Jozefa Masaroviča, šéfkuchára roka 2020.

Z menu vyberáme:

Predjedlo – Ústrice, wasabi, zázvor, tobiko

Hlavný chod – Morský čert, baby brokolica, kaviár, artičoky

Dezert - MERINGUE, citrusové bavarois, citrón, sorbet

3. Mlyn 108, Modra:

V malebnom vinohradníckom mestečku Modra vás čaká reštaurácia v budove zrekonštruovaného vodného mlyna. Tento rodinný podnik ponúka príjemný únik od mestskej reality s prvotriednou domácou kuchyňou.

Z menu vyberáme:

Predjedlo –Mrkvový tatarák s mrkvovou vinaigrette, nakladaným žĺtkom z prepeličieho vajíčka, jabĺčkami, s horčičnými semiačkami, jablkovou horčicou a horčičným olejom

Hlavný chod – Kačacie prsia s polentou, cvikľovo cibuľovým pyré, cviklou v cvikľovej horčici a černicami

Dezert - Pena z bielej čokolády s vanilkovým crumble, mandarínkovým krémom, brownie z bielej čokolády a mandarínkovým gelom

4. Irin, Bratislava:

Nová hviezda na bratislavskej gastronomickej scéne, reštaurácia šéfkuchára Lukáša Heska. Ponúka zážitkovú kuchyňu s viacchodovým degustačným menú, ktoré sa mení podľa ročných období.

Prečítajte si: Rozhovor s Lukášom Heskom, šéfkuchárom reštaurácie Irin

5. Elite Restaurant, Nová Dubnica:

Aj mimo turisticky najnavštevovanejších miest možno nájsť gastronomické perly. Elite Restaurant, založená pod vedením mladého šéfkuchára Daniela Mareka, ponúka modernú medzinárodnú kuchyňu, kde nechýbajú ani domáce cestoviny.

Tieto reštaurácie sú dôkazom, že Slovensko má čo ponúknuť aj v oblasti fine dining gastronómie. Či už hľadáte zážitok vysoko nad zemou, v historickom mlyne, alebo modernú kuchyňu v srdci mesta, tieto miesta vás určite nesklamú. Vydajte sa na cestu objavovania a nechajte sa uniesť jedinečnými chuťami, ktoré slovenská fine dining scéna ponúka.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET