Grécky ostrov dostupný aj autom: Lefkada

Iónske ostrovy sú obľúbenými letoviskami, no jeden z ostrovov je naozaj výnimočný: dá sa naň dostať aj autom z kontinentálneho Grécka.

lefkada
Foto: Unsplash / Johnny Africa

Lefkada, pokrytá smaragdovo zelenými lesmi a plážami pýšiacimi sa s tyrkysovou vodou, má však pripravených oveľa viac prekvapení!


Geograficky je Lefkada ostrovom, ktorý je oddelený od pevniny len úzkym močiarom. V praxi je to však polostrov, keďže sa naň dá dostať autom za pár sekúnd cez most vybudovaný na umelom násype. Čerešničkou na torte je, že počas letnej sezóny sa na letisko Preveza-Aktion, vzdialeného len 20 kilometrov od Lefkady, dostanete z Budapešti priamym letom dvakrát týždenne. Tu je krátka ochutnávka toho, čo môžete na Lefkade nájsť!

Foto: Unspalsh / Daniel J. Scwarz

Pláž Kathisma

Z pohľadu pláží sa jednoducho nedá zle si vybrať, keďže všetky sú nádherné. Najrozvinutejšou plážou na ostrove je Kathisma – so stovkami slnečníkov, nekonečnou piesočnatou plážou, pozdĺž ktorej sú reštaurácie a bary. Je ľahko dostupná autom z Agios Nikitas. Pohľadom sa jednoducho nemôžete nabažiť: kráľovská modrá a tyrkysová sa striedajú, ako kontrast k snehobielym vlnám narážajúcich na breh – každý si túto atmosféru okamžite zamiluje. Hoci je na tejto pláži počas hlavnej sezóny veľa ľudí, nikdy tu nie je rušivá tlačenica.

Nidri

Nidri je jedným z najobľúbenejších, najštýlovejších a dobre vybudovaných miest s reštauráciami a barmi na Lefkade. Krásna pešia zóna sa dá prejsť asi za pol hodiny. Z brehu môžete vidieť aj neďaleké ostrovy pokryté zeleňou. Má krásnu, kamienkovú, plytkú pláž, ktorá je výborná nielen na kúpanie, ale je aj rajom pre plachetnice a motorové člny. Prístav sa nachádza vedľa pobrežnej promenády, odkiaľ odchádzajú výletné lode na ostrovy Meganissi a Kefalonia.

Kláštor Faneromeni

Neprehliadnuteľnou atrakciou je historický kláštor Faneromeni vybudovaný na hore, kde žije sedem mníchov. Má krásne udržiavaný, zdobený interiér a na jeho nádvorí nájdete veľmi krásny grécky ortodoxný kostol. Vedľa kláštora sa nachádza aj minizoo, kde na návštevníkov čakajú jelene, korytnačky, pávy a iné rôzne vtáky.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET