Malebný grécky ostrov, ktorý sa stal vysnívanou destináciou vďaka Netflixu

Od svojho debutu tu hľadá ubytovanie čoraz viac ľudí.

One Day

Mnohí ľudia sa uspokoja s návštevou nádhernej oblasti na plátne spolu s hercami z filmu alebo televízneho seriálu, ale je veľa ľudí, ktorí chcú navštíviť miesta naživo aj po skončení produkcie. Vďaka nedávnemu hitu spoločnosti Netflix, seriálu One Day, sa nemožno čudovať, že o ostrov Paros, kde Emma a Dexter strávili spoločnú dovolenku, je čoraz väčší záujem.

Najnovšia adaptácia Netflixu, ktorá v 14 epizódach sleduje vzťah dvoch starých „priateľov" Emmy Morleyovej a Dextera Mayhewa, ktorí sa romanticky zapletú, si našla široké publikum. Seriál s názvom One Day zavedie hrdinov na niekoľko miest, pričom jedným z najromantickejších prostredí je ostrov Paros.

Paros sa nachádza uprostred Egejského mora, juhovýchodne od Atén, a má letisko a prístavy. Tento maličký ostrov má rozlohu len 200 km2 , ale jeho biele piesočnaté pláže, klasické biele domčeky a skalnaté pobrežie zaručujú, že cestovatelia si môžu užívať dovolenku podľa predstáv.

Vo filme sa objavuje prístav hlavného mesta ostrova Parikia, obklopený reštauráciami a barmi, s úzkymi dláždenými uličkami vedúcimi do hĺbky mesta. Nachádza sa tu aj jedna z najväčších atrakcií ostrova, kostol zo štvrtého storočia známy ako Panagia Ekatontapiliani.

Herci navštívili niekoľko pláží, pričom pláž Santa Maria na severnej strane je jednou z najobľúbenejších na ostrove Paros a modré vody pláže Lageri sú tiež obľúbené u cestovateľov.

Ostrov je tiež dobrou voľbou pre aktívnych dovolenkárov, pretože horská krajina ponúka jazdu na koni, jaskyniarstvo v miestnych jaskyniach a návštevu parku Paros a miestnej rezervácie motýľov, ktoré ponúkajú viac prírodných zážitkov.

Byzantskou ulicou" sa dostanete aj do historickej dediny Lefkés, ktorá odpočíva v tieni borovíc na vrchole kopca uprostred ostrova.

Ak chcete ochutnať grécke víno, odporúčame navštíviť vinárstvo Moraitis, založené v roku 1910, neďaleko prístavu Naousa. Naousa sa objavila aj v seriáli, a ak vám po poháriku vína vyhladne, nájdete tu množstvo reštaurácií a bistier, ktoré ponúkajú ochutnávku gréckej kuchyne v rozprávkovom prostredí.

Hneď vedľa Parosu sa nachádza ďalší malý ostrov. Mnohí ľudia navštevujú Antiparos počas plavby motorovým člnom. Na rozdiel od Parosu je tento ostrov pomerne pokojný: ľudia sem chodia najmä na pláž, ale môžete investovať aj do prehliadky jaskýň, pretože sa tu nachádza jaskyňa Antiparos, ktorá je plná obrovských vápencových útvarov.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET