A turisták már Vietnámot is kiakasztották

Jaj, de vicces, nem fér el mellettem a vonat!

Hanoi
Fotó: Shutterstock
A szűk utcán addig feszítették a húrt a turisták, amíg Vietnám lezárta a vonatos látványosságot.

Hanoi belvárosán megy keresztül a világ egyik leghíresebb vonata, ami talán a legtöbb Twitter- és Instagram-posztban szerepel. A szűk sikátor, amit a helyiek Ngő 224 Lê Duẩnnak, vagyis a Vonat utcának neveznek mostanáig a város leghíresebb spotja volt. Az óvárosi szűk utcán ilyenkor a boltok és kávézók behúzzák a portékájukat, a vendégek elhagyják a teraszokat, így a vonat éppen hogy elfér. A külföldiek imádják ezt az autentikus látványosságot, az idegenvezetők pedig előszeretettel szerveztek oda turistacsoportokat – eddig.

Életemet egy fotóért!

Fotó: Shutterstock

Nem igazán biztonságos a távolság

Hogy miért most hozták meg a döntést? A nézelődők mennyisége kritikusság vált ezen az amúgy is forgalmas szakaszon. A turistacsoportok gyakran gyülekeztek a Tran Phu utcai vasúti kereszteződésnél, ahol a vonat áthalad, de a tömegtől a mozdony nem tud gyorsan haladni ezzel torlódásokat okozva. A Vietnámi hírügynökség szerint nagy a közlekedési balesetek kockázata, a vasúti őrök már nem tudják garantálni minden utazó és helyi testi épségét, ezért a vietnámi turisztikai minisztérium jobbnak látta lezárni a turisták elől a látványosságot. A vietnámiak olyannyira komolyan veszik a tiltást, hogy rendszeres ellenőrzéseket tartanak majd a helyszínen.

A drasztikus döntés mögött az áll, hogy eddig hiába próbálták más eszközökkel, például sorompókkal távol tartani a nézelődőket. Tavaly egy fotózkodó, koreai turistát elütött a vonat, bár szerencsére nem sérült meg súlyosan, ez a baleset komolyabb döntésre késztette a minisztériumot.

Akik miatt le kellett zárni a vonatos utcát

youtu.be

HANOI TRAIN STREET: Vietnam's MOST DANGEROUS Street 😲

Forrás: Independent


AMI MÉG ÉRDEKELHET