Hat úti kellék profi utazóknak 2.

A kütyük után most a csomagolásé a főszerep!

Meglepő, hogy milyen apró dolgok tehetik sokkal könnyebbé az életünket utazás közben. Ha egy picit előrelátóbbak vagyunk, több helyünk marad, ráadásul sok bosszankodástól és felesleges kiadástól kímélhetjük meg magunkat.

Hat, apróságnak tűnő dolgot gyűjtöttünk össze, ezek viszont életet menthetnek. Az első részben egy mini powerbankről, egy tech kitnek nevezett zsinórtartóról és az elmaradhatatlan univerzális adapterről ejtettünk szót, most pedig következzen a másik három, szuperhasznos úti társ.

Kompressziós zsák

www.youtube.com

Compression Bags versus Packing Cubes: Which is Better for Packing?

A profik persze már rég nem úgy csomagolnak, hogy a bőröndjükre vagy a táskájukra térdelve próbálnak minél több dolgot a poggyászukba préselni. Ha azonban valaki még mindig kitart a hagyományos módszerek mellett, annak van egy szuper tippünk: a kompressziós zacskók vagy zsákok, mint amilyen pl. az Acrodo Compression Bag, akár megháromszorozhatják a felhasználható helyet, manapság pedig már pumpa vagy vákuum sem szükséges a működésükhöz. Apróság, mégis elképesztően sokat segít a csomagolásban!

Flakonok a neszeszerbe

Fotó: Amazon

Rendben, a drogériában megvettük a mini sampont és a mini tusfürdőt. A testápoló vagy a kedvenc arckrémünk, parfümünk és a naptej azonban úgyis ki fog maradni. A repülőgépeken szigorú szabály vonatkozik a folyadékok felvitelére, a kocsiban meg rengeteg helyet foglal a sok normálméretű flakon. Mi tehát a megoldás? Természetesen a kis flakonok. Ezekből létezik már olyan összeállítás, amelyben üres kenőcsöstégelyek, spray és címkék is helyet kaptak, valamennyiük szilikonból, így nem fogjuk összetéveszteni a balzsamot a tusfürdővel. Ilyen például a Beveetio Travel Bottles, de akár a szupermarketekben is ráakadhatunk a kedvenc csomagunkra.

Szemetes

Aki gyerekkel és autóval utazik, vagy egyszerűen csak hosszabb autóutat tervez, az előbb-utóbb szembesülni fog a hulladék elhelyezésének gondjával. Egy banánhéj, egy használt papírzsepi, egy kis csomagolópapír, parkolójegy… a sornak pedig sosincs vége. Persze kijelölhetünk gyűjtőhelynek egy nejlonzacskót, vagy minden egyes pihenőhelyen belefoghatunk a takarításba, a tapasztalat azonban az, hogy mindig eljön az a pont, amikor a hulladék már nem helyezhető el megfelelő módon. Szerencsére már sokféle, akár fix, akár összehajtható, autóba rendszeresített mini kuka kapható, a lényeg, hogy legyen a kocsiban egy állandó helye, és zárt állapotban tárolja a kidobandókat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET