Hat úti kütyü profi utazóknak 1.

Nagyon sok bosszúságtól kímélhet meg ez a pár dolog.

Fotó: Shutterstock
Meglepő, hogy milyen apró dolgok tehetik sokkal könnyebbé az életünket utazás közben. Ha egy picit előrelátóbbak vagyunk, több helyünk marad, ráadásul sok bosszankodástól és felesleges kiadástól kímélhetjük meg magunkat.

Hat, apróságnak tűnő dolgot gyűjtöttünk össze, ezek viszont életet menthetnek. Elöljáróban hadd ejtsünk szót azonban még egyről, melyet nem kell magunkkal cipelnünk, mégpedig az utasbiztosításról. Ha lerobbanna az autónk, ellopnák a laptopunkat, elveszne a poggyászunk vagy a sebészeten kötnénk ki városnézés közben, nagyon nagy segítséget jelent egy megfelelő feltételekkel megkötött biztosítás.

Íme tehát az első három megkerülhetetlen eszköz:

Ha fogytán a kakaó: powerbank

Fotó: emag.hu

Tegye fel a kezét, akinek még sosem merült le a telefonja, amikor épp a legnagyobb szüksége lett volna rá! Utazás közben pedig igencsak könnyen lemerül, hiszen navigációt használunk rajta, a neten keresgélünk vagy épp időűzőként videókat vagy filmet nézünk a segítségével. A hordozható powerbank egyszóval alapfelszerelésnek számít – lehetőleg minél kisebb és könnyebb méretben, minél nagyobb teljesítménnyel. Ilyen például az Anker PowerCore+ Mini, amely akkora, mint egy ajakápoló, és képes egy iPhone teljes feltöltésére. Igen jól jön mobilfizetés esetén, vagy ha egy e-mailben kapott jegyünket szeretnénk bemutatni.

Vége a zsinórdzsungelnek: tech kit

www.youtube.com

5 Tech Pouches To Organise Your Tech Gear - Bellroy Tech Kit, Peak Design Tech Pouch & More

Szuper, megvettük a hordozható töltőt, ezzel azonban egyre nagyobb rendetlenség lesz úrrá a táskánkban. Össze-vissza tekergő fülhallgató zsinórok, töltőkábelek, USB-kábelek és még sorolhatnánk. Az úgynevezett tech kitekben minden apró eszköznek találunk helyet, így mire megérkezünk, nem keresgéljük majd AirPodunkat, adapterünket és egyéb kütyüinket. A zsinórok a helyükön, a repülőgépen vagy a csomagtartóban pedig nem kell majd kirámolni a fél táskánkat. Éljen!

A jolly joker: univerzális adapter

Fotó: alza.hu

Hiába, nem tudunk elszakadni a technikától. Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor a szálláson vagy a reptéren nem tudjuk feltölteni eszközeinket, ugyanis az ott található csatlakozóaljzat erre alkalmatlan. Pedig még el kellett volna küldenünk egy fontos e-mailt, a boltok azonban zárva, a hálózati feszültség nem 230 V, s még a konnektor is szokatlan alakú. Egy univerzális adapterrel pont ettől a szörnyű élménytől kímélhetjük meg magunkat, hiszen nemcsak Amerikában érhet meglepetés, hanem például Horvátországban is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET