Íme 4 varázslatos németországi helyszín a túrázás kedvelőinek

Ha Németország csodálatos nagyvárosai mellett egy kis túrázásra is vágynál, akkor érdemes felvenni az úti célok listájára a következő 4 varázslatos helyszínt. A Mosel-völgytől kezdve a Fekete-erdőn át Bavaria régiójáig olyan kirándulóhelyszíneket mutatunk, amiket nem érdemes kihagyni.


Kehlsteinhaus (Sasfészek) 

Kehlsteinhaus 1834 méter magasan található Németország délkeleti csücskében és sokan csak Sasfészek néven ismerik. Ezt a látványosságot Adolf Hitler kapta a náci párttól az 50. születésnapjára. Ez a helyszín a kormányüléseket biztosította a második világháborúban.

A látványosság azóta étteremként és sörkertként üzemel, ahonnan pazar kilátás nyílik Bajorországra. Azoknak sem kell tartaniuk tőle, akik kevésbé tapasztalt túrázók, a hossza ugyanis csupán 4,5 kilométer, a pálya pedig egyenletesen emelkedik, így bár kicsit megerőltető lehet, de az amatőr túrázók számára is teljesíthető.

Eibsee

Garmisch-Partenkirchen közelében találkozhatunk a Németország legmagasabb hegyének (Zugspitz) lábánál fekvő, gyönyörű smaragdzöld Eib-tóval. A tó környékén a kezdők szerencséjére nem túl nehéz túraútvonal kanyarog, mely teljesítése mindössze két órát vesz igénybe. Miután végeztünk a sétával, üljünk kenuba és élvezzük a tóparti lazulást – tanácsolja a The Travel.

Geierlay függőhíd 

Németország nyugati részén, Kölntől délre húzódik a Gaierlay függőhidat érintő útvonalt. A túrába a Mörsdorf elnevezésű település határán lévő parkolótól kezdhetünk bele. A túra hossza 10 kilométer, mely nagyjából három, három és fél óra alatt teljesíthető. Maga a függőhíd 360 méter hosszúságú, a környező erdőkben pedig kisebb ösvények futnak.

Höllentalklamm-szurdok 

Azok számára, akik a nagyobb kihívást jelentő kalandokat keresik, tökéletes választás az osztrák határon húzódó Höllentalklamm-szurdok útvonal. A pálya összesen 16 kilométer hosszú, kacskaringós kanyonfalakon, gleccsereken és meredek völgyeken keresztül vezeti a Bajor Alpok mélyére a kirándulókat. A túra egyes szakaszai igencsak meredekek és intenzívek, ezért a kezdők számára nem ajánlják – mindenesetre a végén elképesztő látványban részesülhetünk.

AMI MÉG ÉRDEKELHET