Pózolj úgy, mint egy profi!

Nem tetszenek a fényképek magadról? Segítünk néhány tuti tippel.

Fotó: Shutterstock

Miért néznél ki úgy egy fotón, mintha csak elkaptak volna rólad egy hiteles, mindennapi pillanatot? Hiszen kinézhetsz úgy is, mint egy hosszú lábú, vonzó, a tökéletes felé hajló fiú vagy lány, férfi vagy nő. Ha pedig igazából is majdnem tökéletes vagy, ezt mindenképp mutasd meg, nehogy valaki lemaradjon róla! Tippeink kiválóak az Instagramhoz vagy a Facebookhoz, de vigyázat! A feltörekvő üdvöske, a BeReal az igazat akarja megmutatni, pózolás nélkül...

​Hosszú lábak

Nem mindenkit áldott meg az ég hosszú lábakkal, de ügyes beállással ezen is lehet segíteni. Az alap, hogy spiccben tartsd a lábfejed, mert ez optikailag nyújtja az alakot. Kérd meg a fotóst, hogy kicsit guggoljon le, és alulról fényképezzen, a felülről készült képek ugyanis optikailag összenyomják az embert, amit senki sem szeretne. Ha ülsz, dőlj kicsit oldalra, a lábad rakd szorosan egymás mellé, enyhén oldalra, és csak lábujjheggyel érintsd a talajt. Ez a póz karcsúsítja az alakot.

Találtál egy érdekes lépcsőt? Nem muszáj csak esetlenül állnod rajta. Ülj le, az egyik lábad hagyd egy feljebbi lépcsőfokon, a másikat pedig helyezd lejjebb, amitől azonnal hosszabbnak tűnik majd a lábad. A könyököd támaszd a térdedre, és kész is a póz.

Állóhelyzetben mindig rakd előre az egyik lábad, vagy keresztbe is rakhatod őket. Ez akkor is jól mutat, ha hátulról fotóznak. Az is jó trükk, ha fejjel lefelé fordítod a kamerát, és alulról fotózod le magad. Ha még érdekesebb képet akarsz, túrj a hajadba, hogy a könyököd felfelé mutasson. Ha ülsz vagy fekszel, szintén tartsd spiccben a lábfejed, a még jobb hatás kedvéért pedig told a lábad kissé előre.

​Akció, akció, akció

Ne légy statikus! Járj helyben, hogy úgy tűnjön, mintha sétálnál. Lassan fordulj meg, tarts a kezedben egy kalapot vagy egy fagyit, ha lazább szabású a ruhád, fogd meg. Ülj rá egy hintára, és lassan hintázz. Játssz a hajaddal, a szél a legjobb barátod! A rövid hajúak csak túrjanak bele a hajukba. Dinamikát adhat a fotónak egy ridikül, fényképezőgép, kamera, távcső vagy más tárgy is, ha kicsit meglengeted. Eközben nyugodtan hajtsd be az egyik térded. Ugorj fel! A tested legyen elöl, a lábad pedig húzd fel, s fordulj kissé oldalirányba, hogy jól látszódjon a képen. Terpeszben is felugorhatsz, ez jól mutat szemből, oldalról és hátulról is, de próbáld megfeszíteni a spicced, hogy hosszabbnak tűnjön a lábad.

Fotó: Shutterstock

Terpesz, spicc, dinamika

​Tarts valamit a kezedben

Jól jöhet bármi, ami a kezed ügyében van: egy virág, koktél, pizza, tányér, fagyi, könyv, szemüveg. Nyújtsd ki a kezed, és mutasd a kamerába a tárgyat, esetleg emeld a fejed fölé vagy oldalra. Feküdj le, és tégy úgy, mintha olvasnál. Egy kézzel fogd meg a napszemüveged, és nézz a nap felé. Fogd meg a kalapod karimáját, hunyd be a szemed, és élvezd a napsugarakat. Feküdj hanyatt, a kezeddel fogd meg a kalapot a fejeden, a lábad pedig nyújtsd ki a magasba. A fotós hátulról és alulról fényképezzen. Egy koktéllal a kezedben figyeld a tengert és a naplementét. Szagolj meg egy virágot, harapj bele egy pizzába, nyalj bele egy fagyiba vagy kóstolj meg egy hamburgert. A fantáziának semmi sem szabhat határt. Ezeknek a pózoknak az az előnyük, hogy nem kell a kamerába nézned, és minden sokkal természetesebbnek hat.

Fotó: Shutterstock

​Néhány extra tipp

Ne felejtsd el, hogy a legszebb dolog, amit magadra ölthetsz, a mosolyod. Legyen hát széles és spontán. Ha a fotós képes megnevettetni, garantáltan szép kép születik. A legszebb fények egy órával napkelte vagy napnyugta előtt vannak. Ne feledkezz meg az aranymetszés szabályairól, ne légy a kép középpontjában. Légy kreatív. Keress érdekes helyeket, próbálj ki új kompozíciókat, és főleg, élvezz ki minden pillanatot!

Fotó: Shutterstock

Ezerwattos mosoly

AMI MÉG ÉRDEKELHET