Lakoma hotdogból

Hívjuk át a barátainkat is egy kis falatozásra!

Fotó: Shutterstock

Novemberben és decemberben egyre rövidülnek a nappalok. Kevesebb a napfény, az időjárás pedig meglehetősen nyirkos. Ez a legjobb időszak arra, hogy meghívjunk néhány barátot, és meglepjük őket valamilyen különleges finomsággal. Készítsünk hot dog lakomát!

A hot dog nem kifejezetten vendégváró étel. Ezt az általában utcán fogyasztott kaját legtöbbször akkor választjuk, amikor – például útközben – gyorsan harapni akarunk valamit. A számok is ezt igazolják. A Slovnaft töltőállomások Fresh Corner hálózatában évente ugyanis csaknem négy és fél millió fogy belőle, ez pedig csak alig egymilliónál kevesebb az országban élők számánál. A Fresh Cornerben a virslit a kifli belsejébe töltik, otthon azonban inkább helyezzük rá a kiflire – és ajánljuk fel mindenkinek, hogy maga ízesítse azt.

​Hot dogos svédasztal

A fehér lisztből sütött kiflin kívül próbáljuk ki a teljes kiőrlésűt vagy vegyünk kisebb bagetteket, ezeket hosszában vágjuk be úgy, hogy vendégeink a virsli mellé köretet is tehessenek. A Slovnaft-kutakhoz hasonlóan otthon is legyen széles a választék.

Kínáljunk különféle méretű és különböző húsból készült virsliket, a vegetariánusoknak pedig szójavirslit.

Készítsünk főtt és grillezett verziót, ez utóbbit szalonnába is göngyölhetjük. Ma már sokféle ízesítésű hot dog kapható. A Fresh Cornerben találunk paprikás, pirított hagymás és sajtos hot dogot is. Idén ősztől egy igazi különlegesség is megjelent a kínálatban: a szaftos hús ebben a hot dogban a Niva sajt összetéveszthetetlen ízével alkot csodálatos párost. Otthon is bátran próbáljuk ki, akár füstölt, akár nem füstölt sajtos változatban.

Fotó: Shutterstock

​Minden hot dog titkos hozzávalója

A hot dogban az a legjobb, hogy mindegyikük rendelkezik egy-egy titkos hozzávalóval. Az emberek ízlése ugyan különböző, mi azonban valamennyi vendégünknek kedvében járhatunk. A pékáru és a virsli mellett ezért fontos, hogy az asztalon sokféle köret kapjon helyet.

Rakjunk tálkákba különféle finomságokat: paprikát, paradicsomkarikákat, avokádókrémet vagy hagymát, amit karamellizált formában is tálalhatunk.

Szolgáljunk fel savanyú káposztát és uborkát, készítsünk coleslaw salátát, salsát, házi csilis szószt vagy olívaolajon pirított csiperkegomba-szeleteket. Süthetünk hasábburgonyát is, Kolumbiában pedig a hot dogba még ananászdarabokat is tesznek.

Fotó: Shutterstock

Mámorító mártások

Miért van az, hogy a hot dogot nem lehet megunni? A válasz a szószokban és mártásokban rejlik. A Slovnaft-kutakon jól tudják, hogy a mustár és a ketchup sosem fogyhat ki. A hot dog hazájában, Amerikában a majonéz sem hiányozhat a kínálatból. A Fresh Cornerben a választék azonban ennél sokkal gazdagabb, ugyanis hatféle szósz közül választhatunk. Van, aki a csípőset, van, aki az édeset szereti. Próbálja ki a francia mustárt, a pikáns és a fokhagymás szószt vagy a zöldborsos mártást.

Kezdődhet a hot dogos lakoma. Biztosak lehetünk benne, hogy mindenkinek ízleni fog: a nagyszülőknek és a gyerekeknek, az édesszájúaknak és a csípős ízek kedvelőinek, a húsevőknek és a vegetariánusoknak is.

Fotó: Shutterstock

​Különleges ízek a Fresh Cornerben

A hot dogot kedvelőknek érdemes megállniuk a Slovnaft-töltőállomások népszerű Fresh Corner hálózatában. Aki szereti az olyan különleges ízpárosításokat, mint amilyeneket például a Niva sajtos hot dog kínál, azt biztosan nem éri csalódás. A sajt erőteljes zamatával gazdagított sertéshús a hidegebb napok tökéletes eledele.

AMI MÉG ÉRDEKELHET