Ubytovanie spojené s umením: Daxton hotel v Michigane

Daxton hotel, ktorý sa nachádza v centre Birminghamu v americkom štáte Michigan neďaleko Detroitu, určite nespadá do obrazu klasických hotelov. Naopak, v interiéri hotela sa nachádza mnoho obrazov a veľké množstvo umeleckých diel. Hotel patrí medzi najväčšie kolekcie originálnych kusov umenia na svete.

Foto: Daxton Hotel

Celkovo je v hoteli Daxton 151 apartmánov. V nich bolo inštalovaných viac než 400 originálnych umeleckých diel od umelcov z viac ako 80 krajín. K tomu tu nájdete umenie aj v podobe mnohých na zákazku objednaných diel pre spoločné priestory vrátane trojmetrového zajaca „Daxton Bunny“.

Zlatý mechanický kôň

www.youtube.com

The Golden Mechanical Horse by Adrian Landon

V hoteli sa nenachádzajú len obrazy, ale aj iné umelecké diela. Vašu pozornosť tak určite upúta zlatý mechanický kôň. Tento kúsok má na svedomí Adrian Landon, ktorý koňa sám navrhol a následne aj svoj návrh počas dvoch rokov zrealizoval. Inšpirovala ho jeho detská záľuba – lego. Ústredný prvok vstupnej haly a recepcie bol vyrobený s použitím viac ako 100 guľôčkových ložísk, laserom rezaných ozubených kolies, deviatich metrov reťaze, 23 kĺbov a jedného malého elektromotora. Na záver bol pozlátený. Medzi pozoruhodné dizajnové prvky patrí aj práca uznávaného muralistu Ouiziho. Hotel tiež dlhodobo spolupracuje s Cranbrook Academy of Art a Cranbrook Art Museum.

Štvordiamantový hotel a jeho reštaurácia

Foto: Daxton Hotel

Daxton hotel, inak nazývaný 4-diamantový hotel, ponúka krásne prostredie a umenie spolu s prvkami, akými sú ručne opracovaný nábytok a avantgardné osvetlenie. Tento projekt, pomenovaný po synovi majiteľa Marka Mitchella, je komplexný v každej oblasti hotelierstva. Prednosti hotela nie sú len v umení, ale aj v kulinárskej oblasti. Špičkový šéfkuchár Garrison Price dohliada na vlajkovú reštauráciu Madam. Tá sa špecializuje na americké jedlá zvýrazňujúce sezónnosť. Tieto jedlá sa servírujú v 80-miestnej reštaurácii s vysokým stropom, na mieru vyrobeným lustrom a nadrozmernými oknami. V tejto reštaurácii si prídu na svoje nielen vaše chuťové poháriky, ale aj zrak.

Foto: Daxton Hotel

AMI MÉG ÉRDEKELHET