Dog friendly hotely na Slovensku

Svojho chlpatého štvornohého priateľa považuje každý majiteľ za cenného člena rodiny. Plánuje s ním výlety nielen do prírody, ale často aj do hotela. Počet ľudí, ktorí sa rozhodli vziať si svojich miláčikov na dovolenku, sa každý rok zvyšuje.

Foto: 123rf

Cestovanie s domácim miláčikom je jedným z najrýchlejšie rastúcich trendov v cestovnom priemysle. Výsledkom je, že hotely sa prispôsobujú a snažia sa preniknúť do tohto čoraz dôležitejšieho segmentu zákazníkov. A tak sa už nemusíte rozhodovať medzi psím hotelom či obťažovaním rodinných príslušníkov alebo priateľov. Navyše neprídete o spoločné zážitky a svojmu miláčikovi doprajete kopu nového objavovania. Pri výbere vhodného ubytovanie sa zamerajte na dog friendly hotely. Na Slovensku je ich niekoľko.

Jednotka na trhu – hotel FIS, Štrbské pleso

Foto: Hotel FIS *** Štrbské Pleso

Pokiaľ ste milovníkom Tatier, lákajú vás hory, turistické chodníky, lyžiarske zjazdovky a chcete si vychutnať atmosféru Štrbského plesa v spoločnosti vášho psíka, určite navštívte hotel FIS. Tento hotel bol prvým hotelom priateľským ku psíkom vo Vysokých Tatrách, kde privítajú najlepšieho priateľa človeka s otvorenou náručou. Za poplatok 15 eur za noc je zabezpečený na izbe pelech pre psíka, misky, granuly, vrecká a v ponuke hotela je aj špeciálne menu s vyberanými dobrotami. Ďalšou vychytávkou tohto hotela je aj možnosť zapožičania si vôdzky či psie dobroty, ktoré si môžete kúpiť na recepcii. Po hoteli sa vychované psíky môžu pohybovať bez vôdzky. Za poplatok pôjdu s vaším psíkom aj na prechádzku. Na nič nezabudli.

Hotel Lomnica, Vysoké Tatry

Foto: Getty Images Hungary

Ďalšou skvelou voľbou je hotel Lomnica, ktorý spája prvotriedne ubytovanie v nádhernom prostredí s tradičnou gastronómiou, príležitosťami na oddych a s vynikajúcimi službami. Medzi ne patrí aj ubytovanie vášho chlpáča. Každý štvornohý hosť si tak môže po vyčerpávajúcej prechádzke na čerstvom tatranskom vzduchu oddýchnuť v pohodlí hotelovej izby. Dokonalý relax mu zabezpečí hotelový pelech a jedálensky servis – mištička na jedlo a vodu. Granuly si musíte priniesť z domu. Neďaleko je krásny veľký park ako stvorený na dlhé prechádzky s vaším psíkom. Poplatok za psíka je 50 € za noc!

Hotelový rezort Oravský háj, Orava

Foto: 123rf

Komplex Oravský Háj je situovaný uprostred pokojnej Oravy, 5 minút jazdy od zjazdoviek Brezovica. Na vybláznenie pre psíkov je päťhektárový komplex. Na výlety do hôr Skorušiná sa môžete vydať priamo z hotela. Mesto Trstená je vzdialené 6 km. V rezorte nájdete vrecká a koše, aby bol všade poriadok. Havkáči sa tu voľne pohybujú a rady sa zoznámia s novými priateľmi. Za plotom areálu sú krásne lúky a pasienky, preteká tadiaľ potok, takže o výbeh nie je núdza. Poplatok za psíka na noc je 10 € do 10 kg, 15 € do 20 kg a 30 € nad 20 kg. Veľkým plusom je terasa, niečo ako zimná záhrada s presklenými stenami, kde sa môžete občerstviť aj s vaším chlpáčom.

Na ubytovacích portáloch nájdete veľa dog friendly hotelov, ktoré sa oplatí navštíviť. Odporúčame prečítať si vždy recenzie, pretože nie každý hotel s nálepkou dog friendly je naozaj dog friendly. Každopádne vezmite svojho chlpáča a vydajte sa na krásnu dovolenku na Slovensku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET