Izgalmas kalandok a Húsvét-szigeten

Megtanulnánk szörfözni vagy hazavinnénk egy polinéz tetoválást? Ezt is megtehetjük!

tánc
Fotó: Shutterstock

Első cikkünkben bemutatottuk Rapa Nuit, a következőben pedig a szobrokon túli programokról számoltunk be. Ez alkalommal az élő kultúra kerül a középpontba: mit tegyünk, ha kíváncsiak vagyunk a helyi mindennapokra? Táncprogram, szörfözés, tetoválás

Fotó: Shutterstock

A Húsvét-sziget rengeteg felejthetetlen programot kínál azoknak, akik egy-két napnál több időt töltenek el itt vagy épp – újabb felfedezések reményében – gyorsan letudnák a moai‒vulkán‒barlang bakancslistás hármasát. Új perspektívák nyílnak meg előttünk, ha benevezünk egy pár órás lovaglásra, és lóháton járjuk körbe a környék látnivalóit, emellett az aprócska sziget kötetlen felfedezése érdekében autót is bérelhetünk. A vízisportok kedvelői számára kihagyhatatlan lehetőséget jelent a szörfözés, melyre a sziget partvidéke kiválóan alkalmas, a helyiek pedig készséggel igazítanak el, annak függvényében, hogy csendesebb vagy vadabb hullámokra vágyunk épp.

www.youtube.com

The Temperamental, Legendary Rapa Nui | Los Buscagigantes with Ramon Navarro, Ep. 3

Irány a polinéz éjszaka!

Ha belevetnénk magunkat az éjszakába, és egyben egy kis kulturális ízelítőt szeretnénk kapni, vegyünk részt egy hagyományos táncesten, ahol a helyi táncosok mellett jó eséllyel a közönség is táncra perdül. A csendesebb estékre vágyóknak pedig nincs más dolguk, mint megfelelő helyet találni a csillaglesre: az óceán közepén fekvő szigeten ugyanis gyakorlatilag bárhonnan szabad szemmel is láthatóvá válik a Tejút.

Mivel a Húsvét-sziget hivatalosan Chiléhez tartozik, a beutazáskor a reptéren nem kapunk pecsétet az útlevelünkbe. Mielőtt azonban az utunk véget érne, látogassunk el Hanga Roa postájára, hogy egy ikonikus moai pecséttel gazdagabban hagyhassuk el a rejtélyes szigetet. Azok előtt pedig, akik még ennél is maradandóbb szuvenírt szeretnének, nyitva állnak a tetoválószalonok, ahol a helyi művészek egyedi, polinéz tetoválásokat készítenek..

Fotó: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET