TOP 5 – a világ legrémisztőbb zugai

Azoknak, aki egy kis borzongásra vágynak...

​ Poveglia, Olaszország
Getty Images

A mindszentek mellett Szlovákiába is egyre jobban beszivárog az angolszász országokban ünnepelt halloween. Ha esetleg egy utazással szeretnénk még az ijesztőbbé tenni hangulatot, a cikkben szereplő helyszínektől biztosan a hideg futkos majd a hátunkon.


1. Poveglia, Olaszország 

Velencéről kevesen tudják, hogy – az elbeszélesek szerint – egy kísértetjárta sziget is található itt. A világ egyik legrémisztőbb helyének tartott Poveglia elhagyatott szigetét több mint egy évszázadon át karanténállomásként használták, amíg fel nem építettek a helyen egy elmegyógyintézetet. Bár az intézetet már 1968-ban bezárták, Poveglia annyira hátborzongató, hogy a látogatóknak a mai napig tilos belépni a szigetre.

2. Babák szigete, Mexikó

A mexikói La Isla de la Muñecas a világ egyik legijesztőbb helye. A neve pontos fordításban annyit jelent, mint „halott babák szigete”, szerencsére ez már önmagában sokkal rosszabban hangzik, mint a mögötte lévő történet.

A sziget tulajdonosa az 1940-es években kezdett el babákat akasztani a fára – állítólag azért, hogy elűzze a gonosz szellemeket. A szelleműzési próbálkozásával viszont akarva-akaratlanul egy olyan helyet teremtett, ami még a démonok számára is túl ijesztőnek tűnhet.

3. The Skirrid Inn, Wales

A walesiek majdnem annyira szeretik a kocsmákat, mint a furcsa történeteket; Wales legrégebbi kocsmája pedig tele van hátborzongató történetekkel. A Cardifftól északra található hegyi kocsma egykoron az akasztásokról volt híres. A legenda szerint az itt kivégzett lelkek máig a folyosókon ólálkodnak. Ki tudja, ha meghívjuk őket egy sörre, lehet több dologra is fény derül.

4. Chuuk-lagúna, Mikronézia

Shutterstock

Ausztrália és Japán között, a Csendes-óceán közepén található a Chuuk-lagúna. Bár koralljaival akár trópusi paradicsomnak is tűnhet, a víz mélyén sötét titkok rejlenek. A lagúna ugyanis sokak szerint a a világ legnagyobb szellemflottájának ad otthont, így szinte mágnesként vonzza a roncsbúvárkodás szerelmeseit, akik a Pearl Harbourból ismert Csendes-óceáni Flotta maradványaira kíváncsiak.

5. Banff Springs Hotel, Kanada

A legenda szerint a kanadai Banff Springs Hotel 19. századi épületében több kísérettel is találkozhatunk. A leghíresebb közülük Sam Macauley, a szálloda volt londínere, de a hotel folyosóit állítólag egy „égő menyasszony” is járja. Macauley szelleméről úgy tartják, egyszerűen felszívódik, ha megpróbálunk borravalót adni neki – legalább a műsorért nem kell fizetnünk. A szállodának van egy ablakok és ajtók nélküli titkos szobája is, elvileg itt szoktak összejárni a szellemek.

(Time Out)

AMI MÉG ÉRDEKELHET