Toto rozžiari aj vás: Illuminárium v Zürichu

Vnútorné nádvorie švajčiarskeho Národného múzea sa v zime v Zürichu premení na rozprávkovú zimnú krajinu svetla, iluminácií, ilúzií, hudby a kulinárskych špecialít. Tento umelecký zimný svet možno zažiť do 30. decembra 2023 .

Foto: Illuminarium


Festival pre všetky zmysly

Foto: Illuminarium

Na návštevníkov Illuminária čaká zimná krajina plná svetla, ilúzií, hudby a kulinárskych špecialít. Fantastický svet, ktorý pôsobí na všetky zmysly: jedinečné more svetiel na vnútornom nádvorí Národného múzea (Landesmuseum Zürich), čarovné rozprávanie príbehov, svietiaca cukrová vata, varené víno, koncerty tajomných mýtických bytostí a ďalšie hravé prekvapenia pre malých aj veľkých v podaní postavičky Yuki a jej rozprávkových priateľov.

Foto: Illuminarium

Inštalácia tak počas dlhých večerov dôvtipným spôsobom plným svetla ponúka program pre obyvateľov mesta, útulné adventné večery pre stretnutia priateľov, kolegov z práce, turistov a všetkých ostatných návštevníkov.

Fondue chalet na nádvorí

Foto: Illuminarium

V strede nádvoria stojí slávnostný vianočný stromček a všade naokolo sú premietané obrazce na vonkajšie steny múzea. Nachádzajú sa tu stánky s jedlom a nápojmi a bar, kde sa podávajú teplé a studené jedlá a nápoje, a tiež chata Fondue, kde si môžete vychutnať vynikajúce hrejivé tradičné jedlá z taveného syra.

Foto: Illuminarium

Nie jedna, až dve svetelné šou

Foto: Illuminarium

Na vnútornom nádvorí môžu návštevníci sledovať dve rôzne svetelné šou:

1. Yuki ball disco dance vianočná opera

Už po šiesty raz zažije Yuki a jej priatelia ďalšie zimné dobrodružstvo - tentoraz s koncertom: "Ball disco dance christmas opera" - La Traviata reloaded!

2. Výstava digitálneho umenia

Illuminárium už po tretí raz uvádza aj "Digital Art Show" s modernou mappingovou šou s názvom cybercity by Projektil, ktorá divákov zavedie na neobyčajnú cestu svetovou sieťou.

Foto: Illuminarium

V prípade, že máte cestu okolo, určite si tento zážitok nenechajte ujsť. Ak nemáte, už teraz ho môžete pridať do svojho zoznamu jedinečných atrakcií, ktoré raz treba navštíviť.

Sledujte aj naše profily na sociálnych sieťach, aby ste neprišli o žiadne novinky:

Pod menom Drive Slovensko nás nájdete na TikToku, Instagrame, YouTube aj Facebooku.

AMI MÉG ÉRDEKELHET