Ettől garantáltan felragyogsz: a zürichi Illuminarium

Még nem késő megnézni.

Fotó: Illuminarium

A zürichi Nemzeti Múzeum belső udvara télen igazi mesevilággá változik, csodás kivilágítással, fényjátékkal, illúziókkal, zenével és ínyencfalatokkal. Ezt a művészi téli világot 2023. december 30-áig tekinthetjük meg.

Minden érzékszervre ható fesztivál

Foto: Illuminarium

Az Illuminarium látogatóit egy fénnyel, illúziókkal, zenével és ínyencfalatokkal teli téli táj várja. Ez a fantasztikus világ minden érzékszervre hat: a Nemzeti Múzeum (Landesmuseum Zürich) belső udvarában egyedülálló fényáradat, mesés történetek, világító vattacukor, forralt bor, titokzatos mitikus lények koncertje és egyéb játékos meglepetések várnak kicsikre és nagyokra a főhős Yuki és mesebeli barátai tálalásában.

Fotó: Illuminarium

A hosszú téli estéken ez az installáció szellemes módon kínál fényben úszó programot a helyi lakosoknak; a barátok, kollégák, turisták és egyéb látogatók igazi meghitt adventi estéket élhetnek itt át.

Fondue chalet az udvaron

Foto: Illuminarium

Az udvar közepén áll az ünnepi karácsonyfa, körben pedig a múzeum falaira különböző képeket vetítenek. Nem hiányoznak az ételt-italt kínáló standok és a bár, ahol hideg és meleg ételeket is vásárolhatunk. Ne hagyjuk ki a fondüházikót, ahol megkóstolhatjuk ezt az olvasztott sajtból készült hagyományos finomságot.

Fotó: Illuminarium

Nem egy, hanem két fényshow

Foto: Illuminarium

A belső udvaron a látogatók két fényshow-t is megnézhetnek

1. Yuki Ball Disco Dance Christmas Opera

Yuki és barátai immár hatodszor élnek át téli kalandokat, ezúttal egy koncerttel egybekötve: „Ball Disco Dance Christmas Opera“ - La Traviata reloaded!

2. Digitális művészeti tárlat

Az Illuminarium immár harmadszor mutatja be a „Digital Art Show“-t, a Cybercity by Projektil elnevezésű modern mapping (fényfestő) show-t, amely különleges útra hívja a látogatókat a világhálón.

Fotó: Illuminarium

Ha a környéken járunk, ne hagyjuk ki az élményt. Ha pedig eddig nem terveztünk Zürichbe utazni, most már ez a város és ez a rendezvény is felkerülhet az egyszer meglátogatandó helyszínek bakancslistájára.

AMI MÉG ÉRDEKELHET