Mennyit fizetnél, hogy becsapjon az agyad? Itt az Illúziók Múzeuma.

Új múzeum nyílt Budapesten, ahol azonban garantáltan senki nem fog ásítozni.

A kogníció, ahogy az agyunk megismeri a világot, egy trükkös dolog. Főleg, ha tükrökkel, csíkokkal és színekkel verjük át szegényt - márpedig itt, az Illúziók Múzeumában ez történik. Gyerekkel vagy anélkül, de nem érdemes kihagyni ezt a rendkívül becsapós érzéki csalódást Budapesten.

Varázslatos és nagyon okosan kitalált tárlat célja, hogy ott csapjon be, ahol csak tud: a helyiségek minden egyes centiméterét úgy tervezték meg, hogy átverjék az érzékszervünket. És pontosan ez a lényeg, hogy látunk valamit, és erősen elkezd dolgozni az agyunk, hogy pontosan mit látunk. Ez a vizuális kaland kortól függetlenül mindenkinek érdekes lehet, de a gyerekeknek különösen jó élmény lehet elsőre megtapasztalni az optikai illúziót. Érdemes lehet akár 2-4 gyerekkel is kipróbálni egy-egy attrakciót.

Nevetve tanulunk

Fotó: Illúziók Múzeuma

Az arányokról, az irányokról és a vizuálitásról teljesen más lesz mindenkinek a véleménye, ha eltölt 1-2 órát az Illúziók Múzeumában. Milyen lehet végigmenni az Örvénylő alagúton, ami valójában nem mozog? Milyen lehet a Tükrök szobájában magadat látni egyszerre több százszor? Most akkor ülsz vagy lógsz a fordított szobában? Mit is látsz a kaleidoszkópban? Ilyen és ehhez hasonló látványosságok, kísérletek, installációk találhatók a múzeumban, és persze hologramok is plusz élményt adnak. Minden illúzióhoz tartozik fizikai magyarázat, így könnyen érthetően, de tudományosan el tudjuk mondani a kisebbeknek, hogy mit miért érzékelünk furcsán.

Intelligens játszószoba

Milyen egy okos játszószoba? Ahol úgy játszhatunk, hogy tanulunk. A játszószobát remek játékokkal szerelték fel, amelyek garantáltan beindítják a fogaskerekeket az agyunkban és még fejlesztenek is: fejtörőkkel, kirakósokkal, lehetetlen hurkokkal, trükkökkel, matematikai feladványokkal és egyéb oktató játékokkal játszhatunk. Ha megtetszenek a játékok és optikai illúziók, akkor a múzeumban található Intelligens Boltban be is szerezheted azokat ajándékba vagy otthonra.

fb.watch

Légy részese a varázslatnak

Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 3.

AMI MÉG ÉRDEKELHET