A legújabb Indiana Jones-film titkai

New York vajon New York-e, és hogyan fiatalodott meg Harrison Ford?

Fotó: Shutterstock

Harrison Ford és az általa megelevenedő Indiana Jones titokzatos és gyönyörű tájakra repíti el a nézőt. Megnéztük, hol forgatták a legújabb Indy-filmet, most pedig bekukkantunk a kulisszák mögé.

Nem minden az, aminek látszik

www.youtube.com

Glasgow looks amazing in new Indiana Jones trailer as we compare movie shots to reality

Hamis New York

Nem minden az, aminek látszik! Az idei Indiana Jones-film cselekményében New Yorkba is vezetnek szálak, pedig a valóságban egy percet sem töltött ott a stáb. Némi utcakép-átalakítással, rengeteg kellékkel és korhű autóval felszerelkezve London és Glasgow szolgált a soha nem alvó város „dublőreként”.

Régi-új stáb

A legendás régészprofesszor utolsó kalandjára visszatér John Rhys-Davies, mint az eredeti trilógia Sallahja, ám a negyedik részben debütáló Mutt, Indy fia (és vele az őt megformáló Shia LeBeouf) kimarad a történetből. A film főgonoszát Mads Mikkelsen alakítja, Spielberget a rendezői székben pedig James Mangold váltja.

Megfiatalítva

Harrison Ford arcáról a legmodernebb digitális technológiák segítségével tüntették el az évek nyomát. Aggodalomra azonban nincs ok: mindössze az 1944-ben játszódó nyitójelentről van szó. Maga a színész is azt nyilatkozta, kezdetben voltak fenntartásai ezzel kapcsolatban, de elégedett a végeredménnyel.

Hangulatváltozások

Fotó: Shutterstock

Hajsza két keréken

A filmben Nyugat-Skócia egyik legmegkapóbb vidékén, az álmos Glencoe girbegurba utcáin kerül sor látványos motoros üldözésre. A helyszínválasztás szerencsésebb nem is lehetne: a Loch Leven sötét vize, a falut övező komor hegyek ormai egyetlen pillantás alatt életre keltik a felföldek hamisítatlan hangulatát.

Időutazás olasz módra?

Anélkül, hogy spoilereznénk, annyit elárulunk, hogy a lelkes paparazzók a szicíliai forgatásokon ókori római kosztümöt viselő színészeket és statisztákat kaptak lencsevégre. Harrison Ford búcsúja tehát letűnt korokba is elkalauzolja majd hőseinket.

AMI MÉG ÉRDEKELHET