A luxusvonatok japán királya, ahova csak ünneplőben szállhatsz fel

Összesen hét szerelvényből áll a járat.

Seven Stars Kyushu

A méltán híres Orient Express ázsiai megfelelője egy japán vonat, a Seven Stars Kyushu. A járat 10 éve indult el, most pedig díjat is nyert a Condé Nast Traveler turisztikai magazin által. Ha te is rajongsz a luxusutazásokért, nem fogsz csalódni ebben a kis járműben, ahol zongoraszó, finom tea és gyönyörű kilátás vár.


Japán legdélebbi szigetén halad át Ázsia egyik legszebb luxusjárata, a Seven Stars Kyushu. A hét szerelvényből álló vonaton minden megtalálható, ami egy exkluzív utazáshoz kell: zongorabár, szalonkocsi és egy japán teaszoba is. A négynapos kirándulás során a résztvevők Kjúsú szigetét járják körbe, ahol a régió legszebb szentélyeit, onszenjeit (termálfürdőit) és porcelánstúdióit látogathatják meg.

A Condé Nast Traveler olvasóit arról kérdezte meg, hogy véleményük szerint mely vonatutak számítanak a legjobbnak az egész világon. A 2023-as listára a japán Seven Stars is felkerült, amit az egyik legtágasabb és legkényelmesebb vonatnak írtak le.

A vonatút érdekessége, hogy egy meghirdetett járat csupán húsz fő befogadására képes, nekik viszont egyedülálló élményben lehet részük.

Itt pedig Japán legszebb kertjéről olvashatsz: Japán legszebb kertje, mégis alig ismerik

A legnagyobb fülke közel 21 négyzetméteres, míg a standard méretűek egyenként nagyjából 10 négyzetméteresek. Ahogy a szobákat, úgy az egész vonat belsejét is gyönyörű faburkolat fedi, egyes helyeken pedig – Kinoshita Mokugei művész jóvoltából – a kumiko néven ismert japán famegmunkálási technika példáira bukkanhatunk. Kinoshita nem az egyetlen japán művész, akinek munkái viszontláthatók; a porcelánokért, agyagedényekért Kakiemon Kiln és Seiroku Kiln felelnek.

Persze egy ilyen vonaton az sem mindegy, milyen ruhákat öltenek fel a vendégek: az utasoknak egy szigorúbb dress code-ot kell követniük. A férfiaknak ingben, szövetnadrágban és zakóban/blézerben illik megjelenni, míg a hölgyeknek egyberészes ruhák, blúzok és kényelmesebb öltönyök viselését javasolják.

A szerelvény elején található éttermi kocsiban minőségi ételeket szolgálnak fel, a Condé Nast írása alapján főleg a japán, a francia és az olasz konyha jelent meg az étkezések során. A bárban természetesen bármilyen koktélba bele tudnak kóstolni az utasok, amit esténként egy zongora-, vagy éppen egy hegedűkoncert mellett is elfogyaszthatnak.

Valószínűleg a Gin-Sonicot is megkóstolhatjuk a fedélzeten: Ezzel a japán trükkel érdemes feldobni a gin-tonikot

A luxusnak viszont megvan az ára is: egyrészt nem mindenkinek van esélye felkerülni a vonatra, ugyanis a férőhelyek elég hamar betelnek. A négynapos utazás ára 630 ezer jennél, azaz nagyjából 4000 eurónál kezdődik egy személynek, de választás függvényében akár a 900 ezer jent, tehát az 5500 eurót is elérhetik.

AMI MÉG ÉRDEKELHET