Objavte jednodňové výlety v blízkosti Los Angeles

V Los Angeles sa môžete stratiť. Nie doslovne, ale množstvo atrakcií a miest, ktoré stoja za zastávku, je tu viac ako dosť. Filmové štúdiá, chodník slávy, zábavné parky, nákupné ulice, múzeá, observatórium.. Mesto anjelov je nielen o ruchu veľkomesta. Keď dostanete chuť zmeniť prostredie, požičajte si auto a podniknite niekoľko výletov po blízkom okolí.

Foto: Shutterstock

Na návštevu všetkých miest vám bude stačiť maximálne hodina a pol jazdy autom z Los Angeles. Zoznámte sa so sofistikovanými plážovými mestami Santa Barbara, Santa Monica a Malibu.

Santa Barbara

Foto: unsplash

Príjemné mesto, známe ako Americká riviéra, vzdialené 1,5 hodiny severne od Los Angeles, je obľúbenou destináciou pre hollywoodske filmové hviezdy. Čaro a krásu tohto plážového mesta oceníte aj vy. Historické budovy v španielskom štýle, vysoké palmy a kilometre piesočnatých brehov. Misia Santa Barbara alebo Kráľovná misií, silne ovplyvnila architektúru mesta. Založená františkánskymi bratmi zo Španielska v roku 1786, je plná umeleckých diel z koloniálnej éry. Misia sa nachádza neďaleko Tichého oceánu na 15-akrovom pozemku s bujnými záhradami. Keď budete prechádzať ďalej po ulici, preskúmate zrúcaniny starého akvaduktu postaveného Indiánmi v roku 1806 a ak máte čas, spravte si piknik v Rose Garden. Za obhliadku stojí aj budova súdu, múzeum umenia, botanická záhrada, ZOO a veľa turistických chodníkov pozdĺž morských útesov.

Santa Monica

Foto: Drive Magazine

Známe mólo v Santa Monice má takmer všetko. Môžete si tu zaplávať, zasurfovať, opaľovať sa alebo sa prechádzať po pláži. Niekoľkokilometrové cyklotrasy pozdĺž pobrežia priam lákajú na požičanie bicykla či prevetranie kolieskových korčúľ. Viac ako 300 slnečných dní v roku láka aj na prechádzku po móle, ktoré bolo otvorené v roku 1909. Známe je aj ako konečná zastávka na slávnej Route 66, ktorá pôvodne viedla zo Chicaga do LA. Určite sa tu odfoťte pri pamätnej tabuli Route 66 alebo s nakreslenou hviezdou Santa Monica na konci móla. Mólo patrí k najmalebnejším miestam v Santa Monice a ponúka množstvo atrakcií, ako je jazda na ruskom kolese, gýčovité reštaurácie, pravidelné koncerty a veľa zábavy. Po otvorení novej linky metra Expo sa k nemu dostanete oveľa jednoduchšie.

Krásne pláže Malibu

Foto: Drive Magazine

Len 40 minút jazdy autom od centra Los Angeles leží Malibu - známe svojimi fantastickými plážami a honosnými prímorskými domami. Žije tu veľa hollywoodskych filmových hviezd a je známe, že paparazzi tu číhajú na plážach v nádeji, že uvidia celebrity. Vlny Tichého oceánu sú ideálne na surfovanie, ale nie na plávanie. V tomto úchvatnom prírodnom prostredí si môžete vybrať z viac ako 800 km turistických chodníkov. Malibu Lagoon State Beach je jednou z najlepších pláží na surfovanie. Má piknikové stoly a močiar so slanou vodou, ktorý je domovom mnohých vtákov. Pláž El Matador je piesočnatá pláž s morskými jaskyňami a pláž Zuma s jemným bielym pieskom a špičkovým vybavením vrátane sietí na plážový volejbal, verejných toaliet, spŕch a reštaurácií.

Foto: unsplash

AMI MÉG ÉRDEKELHET