Ökotudatos kajakérdés: megoldva!

Az uzsonnás dobozok kérdése az ősz egyik legfontosabb döntése: nemcsak iskolába, kirándulásra is a legjobb kell!

Fotó: Getty Images

Az iskolások most pótolják be az év végén elmaradt osztálykirándulásokat, sok család is ilyenkor ragad túracipőt, hogy bebarangoljon egy-egy szép vidéket, most, hogy nincs hőség. A kulacs és a hátizsák mellett az ételtároló doboz is sarkalatos kérdés.

Milyen jó lenne szépen becsomagolni az uzsonnát, mégis kevés szemetet termelni! Első lépésként az egyszerhasználatos csomagolókat iktassuk ki: az alufóliát, celofánt, szalvétát, italoskartont, szívószálat. Sem a suliban, sem az erődben nem kell akkor feleslegesen szemetelni. Talán ezeket a legnehezebb helyettesíteni, hiszen nem szeretnénk, ha a szendvics a gyerek táskájába morzsolódna, vagy az alma belekenődne a tolltartójába. Ezen a problémán segítenek a viaszos kendők és az újraszalvéták, amelyeket ki lehet mosni, és rengetegszer fel lehet használni, ha pedig végleg megöregedtek, akkor komposztálhatók. Kedvencünk a méhviaszos BogPack és az Odú újraszalvétája – ezeket könnyű kezelni, alkalmasak alufólia helyett csomagolásra vagy valaminek a lefedésére is, és szuper minták közül válogathatunk. A BogPack ráadá- sul biopamutból készül.

Fotó: Instagram

Praktikus és környezetbarát

www.onelovelylife.com

2 Weeks of Healthy School Lunches!

Érdemes odafigyelni arra is, hogy a lebomló műanyagok a nevükkel ellentétben csak szétesnek mikroszemcsékre, vagyis nemcsak, hogy megmaradnak műanyagnak, hanem bejutnak mindenhova – a szervezetünkbe, az ételünkbe. Más módon, mégis problémásak a kukoricából készült csomagoló- és tálalóeszközök: ezek csak ipari komposztálás során, 50-60 °C-on bomlanak le, vagyis a kertünkbe hiába tesszük ki, jó darabig nem épülnek vissza a természetbe.

Ha több dolgot küldenénk a csemetével, vagy szeretnénk biztosra menni a csomagolás tekintetében, akkor a Kivibag zseniális kis táskái tökéletes választásnak bizonyulnak. A vízlepergető csomagolás egyszerűen tisztítható, és a gyümölcsök is biztonságban utazhatnak benne.

Tippek, hogy a legjobbat válaszd!

Összeállításunkban megmutatjuk, mit szerezz be, ha szeretnél egy jól átgondolt, praktikus, fenntartható kezdőcsomagot a pakoláshoz.

Fotó: Kivibag


Fotó: Kivibag





Fotó: uzsonnasdoboz.hu



Fotó: Yogoplay


Fotó: Kivibag


Kifogytál az ötletekből? 5 egészséges uzsonna- vagy ebédötletet mutatunk:

youtu.be

5 EASY Bento Boxes for Back to School | Healthy Lunch Ideas


AMI MÉG ÉRDEKELHET