4 koktél karácsonyra, ami biztosan lenyűgözi a vendégeket

A vacsora mindig központi szerepet játszik a karácsonyi összejöveteleken, de az italoknak sem kell kimerülniük a tojáslikőrben. Összegyűjtöttünk pár egyedi karácsonyi koktélt, melyeknek a receptjét biztosan elkérik majd a vendégeink.


Spiced Orange Espresso Martini

A kávékedvelők kedvenc koktélját, az Espresso Martinit egy kis csavarral könnyedén karácsonyivá tehetjük. Egy mixerbe rakjunk jeget, majd öntsünk 5 cl vodkát, egy adag (30ml) eszpresszót és 2,5 cl Kahluát (kávélikőrt) rá. Ezt édesítsük egy kis cukorsziruppal (cukorból és vízből kikeverhetjük), illetve adjunk hozzá egy teáskanál fahéjat és egy gerezd narancs levét. Rázzuk fel vagy keverjük el alaposan, majd egy narancskarika társaságában tálalhatjuk is.

Ha még is egy jó bornál maradnánk, ezekre figyeljünk! Borok és ételek - 6 tipp, hogyan érdemes párosítani

Áfonyás Persimmon Sangria

Forrás: shortgirltallorder / Instagram

A sangirát sokan egy nyári, mediterrán italnak gondolják, pedig a hideg időszak alatt is ugyanannyira megállja a helyét. A Cosmopolitan receptje szerint öntsünk egy nagy kancsóba egy üveg fehérbort és 5 cl vodkát. Ehhez adjunk hozzá egy csésze friss áfonyát, 2 db vékonyra szeletelt datolyaszilvát és egy rúd fahéjat. A keveréket hagyjuk ázni pár órán át (2-4), majd ezt követően vegyük ki a fahéjrudat belőle és öntsünk hozzá 750 ml almacidert. A poharakba rakjunk egy kevés jeget, és már fogyaszthatjuk is az italt.

Ez is érdekelhet: Forralt bor a süteményben? Az ünnepi időszak sztárja lehet

Ünnepi áfonyás vodka 

Egy mixerbe öntsünk 5 cl vodkát, 2 cl Aperolt, 5 cl áfonyalevet és egy kisebb lime levét, majd ehhez öntsünk egy pár öntés cukorszirupot (víz és cukor keveréke). Keverjük ezt alaposan össze, majd egy pohárba rakjunk pár jégkockát és öntsük rá a koktélt. Az italt friss áfonyaszemekkel és egy kis reszelt fahéjjal díszíthetjük.

Rozmaringos, fahéjas vérnarancsos koktél 

Egy kisebb vérnarancs levét facsarjuk egy pohárba, majd keverjük össze egy szál rozmaringgal. Ezt követően öntsünk hozzá 5 cl bourbont és pár öntés cukorszirupot (víz és cukor keveréke). Utóbbiból ízlés szerint többet is rakhatunk hozzá. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat, rakjunk egy pohárba pár kocka jeget és öntsünk rá a koktélból. Ezután ízlés szerint feltölthetjük a poharat egy kis szódavízzel, a poharat pedig egy rúd fahéjjal és egy körszelet vérnaranccsal díszíthetjük.

AMI MÉG ÉRDEKELHET