Zöld karácsony Madeirán

Kedvenc karácsonyi vásáraink sorozatának 2. állomása

Fotó: Shutterstock

Négy karácsonyi vásár Európában, amelyeket érdemes felvenni az ünnepi desztinációk listájára. Van köztük hagyományos és van modern, egy az örökzöld szigeten, egy viszont a garantált télben. A vásározás mellé pedig további autentikus programokat is ajánlunk.

A hidegtől bizonyosan nem kell rettegnünk, ha az apró portugál szigetre indulunk vásározni. Decemberben is 18-20 fokos meleggel és felhős-napsütéses időszakok váltakozásával számolhatunk, sőt még a tengerben is lehet úszni, ha kedvünk tartja. Hagyományos, havas, sötét adventre Funchalban, a sziget fővárosában ne is számítsunk:

a helyiek az ünnepek közeledtére rengeteg színes lámpával díszítik fel otthonukat és az utcákat, a vásárban pedig csodálatos, egzotikus virágokat árulnak bejgli helyett.

A karácsony itt az öröm, vidámság ünnepe, ebbe csatlakozhatunk be turistaként.

Miközben az itt lakók kiáramlanak az utcákra, és részt vesznek a hagyományos programokon, mint például a születési mise, a terek megtelnek nézőkkel, akik választhatnak a népzene, a zenekari hangversenyek és a számos helyi zenei fellépő közül. Mintha itt a karácsony jobban hasonlítana egy karneválhoz, de mégis a Megváltó születését várja az ünneplő sokaság. December 23-án este pedig éjszakai piacot tartanak, ahol az ünnepi ebédhez-vacsorához lehet beszerezni a hozzávalókat.

Nyitva: 2022. december 1. – 2023. január 8.

Fotó: Shutterstock

​Ezt se hagyd ki!

Fotó: Shutterstock

  • 1. Itt született Cristiano Ronaldo, és itt, Funchalban nyitotta meg a saját magáról szóló múzeumot, a Museu CR7-et is. Ahol életnagyságú viaszfigurája mellett számos serlege, díja, cipője, meze is megnézhető.
  • 2. A Teleférico do Funchal a főváros új drótkötélpályája, amely az óvárosból 15 perc alatt repít fel a hegyekbe, miközben a végtelen Atlanti-óceán is feltárul a szemünk előtt.
  • 3. A drótkötélpálya alsó állomásától nem messze, a Madeira Story Centre a sziget történetébe enged betekintést multimédiás eszközökkel, kifejezetten szórakoztató módon.

www.youtube.com

Öt nap a földi túraparadicsomban | Madeira | Lisszabon
AMI MÉG ÉRDEKELHET