Letná lyžovačka na snehu v Holandsku

Ak ste skôr zimný typ, alebo neviete bez lyžovania vydržať, určite uvažujete, ako si dopriať tento koníček aj v lete. A tak začnete googliť alpský hotel, kde máte šancu na posledné zvyšky topiacich sa ľadovcov. Výsledky vyhľadávania vás však môžu zaskočiť – lebo vás privedú až do rovinatého Holandska.

Foto: SnowWorld Landgraaf

Ak sa vám vo výsledkoch vyhľadávania zobrazí Alpine Hotel SnowWorld Landgraaf, nejde o chybu na internete. V južnom Limbursku, na hranici s Nemeckom, totiž nájdete najdlhší indoorový lyžiarsky svah v Beneluxe. A tak môžete spojiť letnú dovolenku so zimnými radovánkami.

Letná lyžovačka v Holandsku

Foto: SnowWorld Landgraaf

Ak sa rozhodnete sem zavítať, určite ste zvedaví, čo vás čaká. Celkovo je k dispozícii päť lyžiarskych svahov, 8 lanoviek z toho jedna plnohodnotná sedačková, i zábavný park pre snoubordistov a tých, ktorí si chcú trénovať svoje akrobatické kúsky na lyžiach. Celodenný lyžiarsky lístok vás tu vyjde na 49 eur, deti do 12 rokov na 45 eur. Sú však k dispozícii aj večerné 4-hodinové lístky za 25 eur pre tých, ktorí si chcú dať lyžovanie ako schladenie po dni plnom zážitkov v provincii Limbursko.

Aktívny pohyb na nohách, aj na bicykli

Foto: Visit Ziud-Limburg

V okolí Zuid-Limburgu, kde je hotel situovaný, sa aktívni turisti určite nebudú nudiť. Zvlnená krajina ponúka skvelé cyklotúry na veľkých vzdialenostiach s perfektnou infraštruktúrou. A tak, hoci vás nečakajú veľké prevýšenia, možno privítate možnosť požičania elektrického bicykla za 30 eur na deň. Objavte tak Brunsummerheide, rozľahlú prírodnú rezerváciu plnú borovicových lesov a jazierok s domami na stromoch pre deti. Alebo sa nasýťte zvlnenej trávnatej krajiny Heuvellandu so zachovanými dedinami a farebnými sadmi. Vydať sa môžete aj na najvyšší bod Holandska Drielandenpunt. Ako jeho názov napovedá, nachádza sa na mieste stretu troch krajín: Holandska, Belgicka a Nemecka. Na slovenské pomery sa dostanete až do „závratných“ 322 metrov nad morom.

Výlety do miest v okolí

Foto: Visit Ziud-Limburg

Ak vám bude chýbať nejaký ten „citybreak“, v Holandsku nemáte nikde ďaleko. Vďaka skvelej dopravnej infraštruktúre, aj verejnej doprave sa ľahko dostanete do okolitých miest. Samozrejmosťou je najstaršie holandské mesto Maastricht, kde máte za každým rohom pocit, že ste v inom meste. Na svoje si tu prídu aj maniaci na nákupy. Necelú pol hodinu od hotela je vzdialené nemecké mesto Aken s pekným historickým centrom. Určite navštívte aj mesto Valkenburg. Tu si užijete aktivity nielen nad zemou, ale aj pod ňou. Rozsiahly jaskynný systém vám tu napríklad umožní zabicyklovať si v jaskyni, alebo návštevu starovekej zamatovej jaskyne.

Aktivity pri hoteli

www.youtube.com

ADVENTURE VALLEY LANDGRAAF – het ultieme buitenspelen

Ak vám viac vyhovujú aktivity v priamom okolí hotela, máte stále veľa čo stihnúť. Neďaleká GaiaZOO je dlhodobo hodnotená ako najlepšia v Beneluxe. Nablízku je aj Discovery Museum, ktoré je plné skutočne interaktívnych, poučných a zábavných poučení o Zemi, vede, technológii a dizajne.

A čerešnička na záver: jeden z najväčších európskych lezeckých parkov je práve v Landgraafe. Na 25 000 m2 nájdete lanové dráhy rôznych obťažností, jeden kilometer dlhý zipline, na ktorom poletíte rýchlosťou až 50 km/h a bobová dráha, na ktorej pôjdete len o päť kilometrov pomalšou rýchlosťou, aj po 360º slučke s desaťmetrovým klesaním.

AMI MÉG ÉRDEKELHET