Kétszemélyes étterem a kastélyban, lánykéréshez

Szuper romantikus hely Mozart szülővárosában, királylányoknak és hercegeknek.

Akár biztosra mész, akár nem, a kétszemélyes, kastélybeli étteremnek számos előnye van: például nem kell félned a nyilvános visszautasítástól. Ha pedig pozitív a válasz, az étterem - nem kétszemélyes - hotellel is vár, nem is akármilyen helyen.

Egészen pontosan 3,5 órát kell ahhoz autóval utazni, hogy az ember igazán szép látvánnyal kedveskedjen élete választottjának. Ennek az 380 kilométeres távnak a végpontja pedig nem más, mint osztrák szomszédunk egyik kincsesdoboza és Mozart szülővárosa: Salzburg. A fiatal zeneszerzőről, az alpesi csokiról és a csodás kis épületekről is híres város ad otthont ugyanis a világ legkisebb éttermének, ahol összesen két ember fér el.

Az étterem a Schloss Mönchstein nevű kastély toronyszobájában található, ahol korábban a fiatal lányok vártak arra, hogy a hercegük megszöktesse őket a gonosz sárkánytól vagy a zsarnok szülőktől. Az épület jelenleg hotelként üzemel, így a romantikus vacsorát könnyen meg lehet spékelni egy romantikus hétvégével is, amikor végig tudjátok járni az osztrák város jellegzetesen szép helyeit is.

Fotó: Schloss Mönchstein

Vacsora után édes a pihenés

A történetnek itt azonban még nincs vége: az étteremhez külön személyzet jár, amely csak a ti kívánságaitokat lesi, legyen szó egy üveg pezsgőről vagy valami speciális ételről. A királyi kiszolgálás mellé jár a királyi panoráma is, ugyanis az étteremből egyenesen rá lehet látni a télen hófödte hegyekre és Salzburg összes látványosságára. Influenszer legyen a talpán, aki nem ájul el ettől a lánykéréstől!

AMI MÉG ÉRDEKELHET