Turistacsapdának gondolt helyszínek, amik igazából megérik a látogatást

Egyes úti célok meglátogatása együtt jár olyan látványosságok felkeresésével is, amikről híresek az adott helyszínek. Sokszor ezek a nevezetességek azonban csalódásokkal járnak, ezért a Reddit-felhasználókat kérdezték meg, hogy melyek azok a célpontok, amiket annak ellenére is érdemes meglátogatni, hogy turistacsapdaként terjedtek el.


A Reddit nevű közösségi oldal egyik, utazással kapcsolatos fórumán nemrég egy érdekes kérdést tett fel az egyik felhasználó. A posztban afelől érdeklődött, hogy mely turistacsapdának titulált úti célok voltak azok, amiknek meglátogatását az emberek mégis nagyon élvezték. Mutatjuk őket!

A poszt szerzője a sanghaji Bund és Pudong kerületeket összekötő metróvonalat, a Bund Turisztikai Alagutat emelte ki. A látványos hang- és fényeffektusokban gazdag futurisztikus alagutat még 2010-ben húzták fel turisztikai céllal, ám meglátogatását követően sokan kihagyható turistacsapdaként hivatkoztak rá – írja a Thrillist.

A poszt alatti egyik legnépszerűbb komment a Niagara-vízesésnél a hajókázást említette meg. A felhasználó szerint ugyan a hajó elképesztően zsúfolt és nagyon sokat is kell várni a felszállásra, ám amikor a vízeséshez érkezünk, akkor tudatosul csak bennünk, hogy mekkora ereje van a víztömegnek – és persze, hogy milyen gyönyörű természeti látványosság.

A második legnépszerűbb komment a müncheni Hofbrauhaus sörházáról szólt, ahol a felhasználók szerint bár sokan vannak, de valóban jókat lehet enni és inni.

„A sörök természetesen nagyon finomak voltak, az ételek is ízlettek nekünk, a hely atmoszférája pedig lenyűgöző volt: körülöttünk a világ különböző pontjairól érkező boldog párok iszogattak és beszélgettek egymással, miközben mindenki jól érezte magát”

– áll a hozzászólásban.

A dobogó harmadik helyét kommentek alapján az új-zélandi Hobbiton került, ami a Gyűrűk Ura-filmek után óriási népszerűségre tett szert. A hobbitok lakhelyéül szolgáló házikók pontosan úgy festenek, mint a filmekben.

„Egy remekül összeállított turistacsapda volt”

– reagált egy másik Gyűrűk Ura-rajongó.

Egy másik felhasználó a salzburgi Muzsika hangja buszos kirándulást említette meg, amelynek keretében a látogatók az azonos névre hallgató film jellegzetes helyszíneire utazhatnak el. Ilyen például a Mirabell Kert, a Trapp család otthonául szolgáló Schloss Leopoldskron, illetve a Nonnberg apácazárda épülete, ahol a filmben szereplő Maria von Trapp novíciusként tengette mindennapjait.

Ezeket a helyszíneket emelték még ki a felhasználók: 

  • Guinness-gyár, Dublin
  • Xochimilco lebegő kertjei, Mexikó
  • Kék Lagúna, Izland
  • Jorvik Viking Központ, Egyesült Királyság
  • Velence, Olaszország
  • Durango Silverton vonat, Kanada
  • Cafe du Mond, Egyesült Államok
AMI MÉG ÉRDEKELHET