NAJVÄČŠIA ŠOU V DEJINÁCH

V úvode roka si môžete dopriať zážitky, ktoré pred rokom zmarila pandémia.

Foto: Getty Images Hungary


LORD OF THE DANCE, 25. 2. 2022, INCHEBA EXPO ARENA, BRATISLAVA

Foto: Ticketportal

Do Bratislavy sa vracia strhujúca šou Lord of the Dance z dielne Michaela Flatleyho. Rodák z Chicaga nemal ani štyridsať, keď zahviezdil tanečným vystúpením v štýle rockového koncertu, ktoré vychádza z tradičného írskeho tanca. Príbeh boja medzi Pánom tanca a Pánom temnôt, plný obdivuhodných stepových kreácií, sa považuje za najnavštevovanejšie predstavenie v histórii šoubiznisu. Pri príležitosti 25. výročia jeho vzniku pripravil Flatley špeciálnu verziu. Na Slovensku ju mali uviesť vo februári 2021, pandémia koronavírusu však pôsobila odklad.

PIOTR IĽJIČ ČAJKOVSKIJ: LABUTIE JAZERO, SND, 29. 1., 26. 2. 2022 / DON QUIJOTE, LUDWIG ALOISIUS MINKUS, SND, 4.2. / DAVID MAMET: GLENGARRY GLEN ROSS, SND

www.youtube.com

Don Quijote prichádza | Balet SND

Slovenské národné divadlo naplánovalo na 29. januára premiéru klasiky Labutie jazero od Piotra Iľjiča Čajkovského. Príbeh Odette, ktorú zlý čarodejník premenil na labuť a princa Siegfrieda, patrí medzi najhranejšie balety svetových scén. Milovníci ladných pohybov a strhujúcej hudby si prídu na svoje aj pri Donovi Quijotovi. Balet vznikol na motívy románu Miguela de Cervantesa, o hudbu sa postaral Ludwig Minkus.

Za pozornosť tiež stojí jesenná premiéra činohry – hra z prostredia realitnej kancelárie Glengarry Glen Ross od Američana Davida Mameta, ocenená Pulitzerovou cenou.

CLÉMENTINE BEAUVAIS: JATERNICE TIAHNU NA PARÍŽ, ABSYNT / FRANK HERBERT: DUNA, GRAFICKÝ ROMÁN, PREMEDIA

Foto: Absynt

Má len 33 rokov, no vo Francúzsku patrí medzi autorky bestsellerov. Clémentine Beauvais vydala ako 26-ročná román o trojici outsideriek, ktoré sa vďaka cykloceste do Paríža ocitnú v centre záujmu médií. Jaternice tiahnu na Paríž, ocenené prestížnou Prix Sorcieres, sú prvou tínedžerskou knihou v portfóliu vydavateľstva Absynt.

Po úspešnej premiére filmového spracovania kultového sci-fi Duna možno radi siahnete po ilustrovanej verzii originálu. Vychádza ako grafický román, na ktorom sa podieľal Brian Herbert, syn autora ságy Franka Herberta.

AMI MÉG ÉRDEKELHET