Kultúrne tipy na marec a apríl 2023

Prežite výnimočný večer s charizmatickým hudobníkom svetového mena, spoznajte desiatky exotických destinácií a ochutnajte výnimočné odrody malokarpatského vína.

Foto: Modranskepivnice.sk


BÍLÁ VODA, PREMIÉRA 1. APRÍL 2023, SLOVENSKÉ NÁRODNÉ DIVADLO

Foto: Slovenské národné divadlo

Osobné tragédie i víťazstvá rehoľných sestier, ktoré komunisti odvliekli do dediny v česko-poľskom pohraničí, aby ich prinútili vyzliecť habit. Naša prvá divadelná scéna prináša na divadelné dosky adaptáciu bestselleru Bílá Voda z pera českej spisovateľky Kateřiny Tučkovej.

ROZHOVOR S ČLENKOU KULTU, PREMIÉRA 18. MAREC 2023, MESTSKÉ DIVADLO ŽILINA

Foto: Mestské divadlo Žilina

Pozoruhodná téma dostane priestor aj v Mestskom divadle Žilina, ktoré siahlo po knihe Márie Modrovich Rozhovor s členkou kultu. Autorka pátrala po motivácii žien, ktoré sa rozhodli opustiť rodiny či partnerov, aby nasledovali bývalého speváka a žili v izolácii v lese.

CESTOU NECESTOU, 10. - 12. MAREC 2023, DOM KULTÚRY RUŽINOV, BRATISLAVA

Foto: Cestounecestou.sk

Desiatky cestovateľských zážitkov za tri dni. Festival Cestou necestou zavedie návštevníkov do tradičných európskych destinácií i exotických štátov Afriky, Ázie a Austrálie. Tešiť sa môžete na dobrodružstvá z Alžírska, Patagónie či Kolumbie.

DEŇ MODRANSKÝCH PIVNÍC 2023, 22. APRÍL 2023, MODRA

Foto: modranskepivnice.sk

V srdci malokarpatského regiónu – historickej Modre ožijú po zime chute vína. Modranskí vinári privítajú už po dvadsiaty raz návštevníkov v desiatkach dobových kamenných pivníc i starobylých dvorov.

EROS RAMAZZOTTI: BATTITO INFINITO WORLD TOUR

Foto: Ticketportal

Talianska popová legenda Eros Ramazzotti opäť prichádza na Slovensko. Tóny najslávnejších hitov i noviniek z posledného albumu roztancujú zimné štadióny v Bratislave a Košiciach.

  • 8. marec 2023, Steel aréna, Košice
  • 15.apríl 2023, Zimný štadión Ondreja Nepelu, Bratislava

LYAPIS TRUBETSKOY: BOJOVNÍCI SVETLA, 15. MAREC 2023, COLLOSSEUM CLUB, KOŠICE

Foto: Ticketportal

Návrat nielen na slovenské pódiá ohlásil aj bieloruský muzikant Sergej Michalok so skupinou Lyapis Trubetskoy. Výťažok z benefičného koncertu pôjde na podporu Ukrajiny.

AMI MÉG ÉRDEKELHET