Kultúrny august: Uprising, Tehláreň, gagy aj zbojníci

Po mesiacoch nedobrovoľnej umeleckej abstinencie sa uvoľňujú pravidlá, maximom tohto leta sú však akcie do tisíc ľudí pod holým nebom a do päťsto v exteriéri. S povinnými rúškami či respirátormi.


UPRISING, BRATISLAVA, 27. – 28. 8.

Foto: Uprising Festival

Koniec leta by mal už tradične patriť reggae, ktoré na bratislavské Zlate piesky „dovezie" festival Uprising. Okrem Polemicu a Medial Banana vystúpia Dub Fx, Roni Size, Dynamite MC, DJ Vadim, Moja Reč & Komplot či Gleb.

TEHLAREŇ, LIPTOVSKY MIKULAŠ, 20. – 22. 8.

Foto: Lívia Martvoňová / Tehláreň

Atypické priestory starej opravovne autobusov v Liptovskom Mikuláši budú hostiť festival Tehláreň, ktorý vás zoznámi so súčasným slovenským a českým umením. Tešiť sa môžete na výstavy, bábkové divadlo, autorské čítania, animovane filmy, diskusie či prednášky.

KREMNICKE GAGY, KREMNICA, 26. – 29. 8.

www.youtube.com

Kremnické gagy 2020 | promospot

Starobylá Kremnica zas otvorí svoje brány milovníkom humoru a satiry – legendárne Kremnické gagy privítajú súbory z rôznych kútov Európy. Chýbať nebude ani tradičná expozícia Múzea gýča.

MEDZINARODNE STRETNUTIE ZBOJNIKOV, TERCHOVA, 27. – 28. 8.

Foto: Medzinárodné stretnutie zbojníkov

Záver leta zas môžete stráviť v rázovitej Terchovej na Medzinárodnom stretnutí zbojníkov. Deti aj dospelí si zasúťažia v sile, zručnosti a obratnosti, zbojnícky chodníček aj hľadanie pokladu a na zbojníckom jarmoku objavíte množstvo stánkov s ľudovými remeslami aj dekoráciami a darčekmi.

AMI MÉG ÉRDEKELHET